- Vi skulle hatt tre straffer

BRANT GIGASJANSE: Sander Svendsen satt ballen i stolpen etter å ha rundet keeper.

BRANT GIGASJANSE: Sander Svendsen satt ballen i stolpen etter å ha rundet keeper. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Tommy Høiland kom nok en gang i begivenhetenes sentrum da Molde tapte hjemme.

10.07.15 21:41

MOLDE - HAUGESUND, 0-1:

Mot slutten av kampen var det ikke én, ikke to, men tre straffesituasjoner som hjemmelaget følte seg snytt på.

Tommy Høiland falt to ganger og Joona Toivio den tredje. Men ingen av situasjonene ble vurdert regelbrudd av dommer Omar Rafiq.

- Hvis ikke det er straffe, så skjønner ikke jeg noen ting, melder Molde-trener Tor Ole Skullerud til TV 2 om den første straffesituasjonen.

- Det er straffe, i mitt hode, sier han om den andre, som innvolverte Toivio.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var enig i trenerkollegaens vurdering.

- Jeg er skuffet, men vi gjorde mye rart utpå her. I tillegg hadde vi en dommer som ikke var med oss. Vi er mest skuffa over at vi ikke presterer bedre fra start, oppsummerer Skullerud.

Ingen tvil
På sosiale medier virket mange å være enige om at Høilands dårlige rykte førte til at Rafiq ikke dømte straffe. Høiland har tidligere sagt til Nettavisen at han føler seg forskjellsbehandlet.

Selv sier Høiland at det ikke var noen tvil.

- Jeg er alene og skal bare skjære inn foran forsvarer. Soleklar straffe. Vi skulle hatt tre straffer, sier Høiland til TV 2, som ikke vil kommentere om ryktet hans ødelegger.

Dermed ble bursdagsbarnet Simon Diedhiou (24) sin scoring etter åtte minutter avgjørende.

Sinnsykt deilig
- Det er sinnsykt deilig og utrolig kjekt å få med tre poeng herfra, sier en hes Per Kristian Bråtveit til rettighetshaver TV 2 etter kampen.

- Det er den deiligste følelsen å redde alle sjansene, og når vi får tre poeng er det ekstra deilig.

- Er dette din beste kamp hittil?

- Jeg setter denne ganske høyt. Og vi er så disiplinerte og gjør jobben for hverandre, så det er helt stort, sier han om laget.

Jostein Grindhaug var naturligvis fornøyd etter kampen.

- I dag var vi heldige, men den iveren vi viser fortjener tre poeng, meldte han til TV 2.

Haugesund ville mest
Det var en intens åpning på kampen og Haugesund viste fra start at de ville mest. Med mer selvtillit etter oppløftende resultater den siste tiden, var Grindhaugs mannskap offensive fra start.

Og bursdagsbarnet Simon Diedhiou (24) lurte offsidefellen og rullet ballen rolig i mål bak Ethan Horvath i Molde-buret etter bare åtte minutter.

Vegard Forren ble parkert og hadde ingen mulighet til å ta igjen senegaleseren.

Så fulgte enorme sjanser for Molde, som hadde grepet på kampen hele veien gjennom.

Gigasjanse
Spesielt stor var sjansen Sander Svendsen fikk noen lunde midtveis i kampen, men han trillet ballen i stanga etter å ha rundet Per Kristian Bråtveit i Haugesund-buret.

- Den sjansen der var større enn et straffespark, brølte Egil Olsen fra kommentatorbua til TV 2.

Bråtveit, som for øvrig hadde en fantastisk kamp mellom stengene for bortelaget. Til tider var det han alene som holdt dem inne i kampen, og Haugesund stolte i stor grad på kontringer i deres jakt på en ny scoring.

Men både Daniel Bamberg og Christian Gytkjær brant store sjanser alene med Horvath i andre omgang. Ettersom tiden rant ut for Molde, pøste de på med flere for å forsøke å kapre ett poeng.

Minuttene tikket og Haugesund-trener Jostein Grindhaugs smil ble bredere og bedre etter hvert som klokken nærmet seg 90 minutter.

Høiland i fokus
Den store snakkisen mot slutten av kampen ble Tommy Høiland. For to uker siden kom han i fokus for å ha forsøkt å filme seg til straffespark.

Og etter 89 minutter falt han igjen i duell med Haugesund-spiller og ropte på straffe. Haugesund-spillerne omringet dommer og mente at han filmet.

Bare minuttet senere ble Joona Toivio felt i straffefeltet, men heller ikke denne gang ville Omar Rafiq bifalle hjemmelaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.