RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi slår England på straffer

Foto: JOHN MACDOUGALL (AFP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Miroslav Klose er ikke i tvil om hvem som vinner en eventuell straffeduell.

Bayern München-spissen har fått mye tyn i oppkjøringen til verdensmesterskapet i Sør-Afrika, men svarte kritikerne med å gjøre et praktfullt mål med pannebrasken i nedsablingen av Australia søndag.

Nå har måljegeren med polske aner allerede begynt å kikke fram mot en eventuell åttedelsfinale. Der kan fort England være motstander, dersom Fabio Capellos menn får vind i seilene i de to siste gruppekampene mot Algerie og Slovenia.

De to beste lagene i Englands gruppe skal nemlig pares med de to beste fra Tysklands gruppe i åttedelsfinalene.

- Møter vi England, vet vi at vi slår dem dersom kampen går til straffespark, smiler Klose lurt i et intervju med den britiske storavisen The Sun.

Mye historie
Han vet naturligvis at Tyskland og England mildt sagt har ulike erfaringer når det kommer til straffesparkkonkurranser i VM-sammenheng. England har hatt en lei tendens til å komme dårlig ut, mens tyskerne sjelden lar seg vippe av pinnen.

Så sent som i sluttspillet i Tyskland for fire år siden, forsvant engelskmennene ut i kvartfinalen etter å ha tapt på straffer mot Portugal. Tyskland kom seg til sammenligning gjennom sin kvartfinale – etter å ha slått Argentina fra krittmerket.

32 år gamle Klose tror samtidig at et sterkt engelsk VM-mannskap vil reise seg etter den begredelige åpningen mot USA – og sikre seg førsteplassen i gruppen. Gjør Tyskland det samme, blir det ingen prestisjeduell i åttedelsfinalen.

- England er et meget sterkt lag, og ingen bryr seg så mye om det som skjedde mot USA. Mange lag har startet VM dårlig, men gått bort og vunnet hele greia, påpeker han.

- Husk 1966
Skulle det likevel bli England mot Tyskland i Rustenburg eller Bloemsfontein i neste uke, vet Klose godt at det blir en kamp spekket med rivalisering.

- Det ligger mye historie mellom disse to lagene, og vi har noen gamle uoppgjorte feider også, sier han.

Mannen med totalt 11 VM-mål i ryggsekken tenker spesielt på én kamp.

- 5-1-tapet hjemme i VM-kvalifiseringen foran mesterskapet i 2002 forfølger oss ennå. I tillegg har vi jo alltids 1966, sier Bayern-profilen.

Verdensmesterskapet i 1966 endte med Englands hittil eneste VM-tittel – etter at Bobby Charlton & co. slo Vest-Tyskland 4-2 i finalen på Wembley.

Klose er ikke redd for en ny smell denne gangen.

- Vi har absolutt ingenting å frykte. Hvorfor skulle vi ha det? Du kan se av kampen mot Australia at vi er undervurderte i turneringen så langt, smiler han.

- Vi har et godt lag, en strålende landslagssjef og vi er ultraeffektive i måten vi spiller på, advarer 32-åringen.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere