- Vi står ikke tilbake for noen

Foto: (foto: scanpix)

MOLDE STADION (TV 2 Nettavisen): - Denne seieren viser at Fredrikstad ikke står tilbake for topplagene i Tippeligaen, mener matchvinner Roger Helland.

25.04.04 22:17

Klikk her for å lese alt om kampens utvikling, se tabeller, kampfakta, spillerbørs og statistikk fra øvrig europeisk fotball søndag kveld.

MOLDE - FREDRIKSTAD 0-1: - Denne seieren er veldig bra for oss rent psykologisk. Det var viktig for oss å vise at vi kan vinne mot et antatt topplag, sier Helland til TV2 Nettavisen.

Fredrikstads trener Knut Torbjørn Eggen mener også at det mentale er viktig i så måte.

- Denne seieren var viktig psykologisk. Vi har slitt lenge nå, men i dag hadde vi marginene på vår side, sier Eggen.

God stemning i laget
Til tross for dårlig uttelling i treningskampene, tap i de to første Tippeliga-kampene og et skadeskutt mannskap, har man ikke hengt med hodet i Fredrikstad.

- Nei, det har ikke vært noen dårlig stemning i laget, sier Roger Helland til TV 2 Nettavisen.

Håkan Søderstjerna er enig i det. Han er for øvrig en av Fredrikstad-spillerne som ikke er helt skadefri. Ellers spilte også Roger Helland og Jørgen Pettersen med skade i dagens kamp, ifølge trener Eggen.

- Jeg spilte med skade, men jeg syntes det gikk bedre i dag enn mot Rosenborg, mener Søderstjerna.

Klager ikke på spillerne
Molde-trener Reidar Vågnes vil ikke legge skylden på spillerne for tapet søndag.

- Vi gjorde en spillemessig god kamp, og skapte flere målsjanser enn på lenge. Så det er ingen som klager på spillerne. De sto på, sier Vågnes til TV 2 Nettavisen.

Han er likevel frustrert over mangelen på uttelling. Og det med god grunn. Molde klarte på merkelig vis å unngå å score på opptil flere 100 prosents sjanser.

- Når vi skapte 14 målsjanser uten å score, så er det ikke bra nok, mener Vågnes. Han mener likevel at løsningen ikke er å hente inn flere målfarlige spisser. Trond Strande var en av dem som kritiserte mangelen på målteft i forrige sesong, men han er enig med Vågnes.

- Det er ikke godt nok å produsere så mange sjanser uten å score, men av og til blir det bare slik. Jeg tror ikke vi har et spissproblem, sier Strande til TV2 Nettavisen.

- Eddie var med på den
Moldes keeper Eddie Gustafsson hadde i likhet med kollega Steinar Sørlie i Fredrikstads mål en god dag på jobb søndag.

- Jeg synes vi spilte en god kamp, og jeg hadde ikke så forferdelig mye å gjøre, mener Gustafsson, som likevel ikke er helt fornøyd med medspillernes plassering rundt 16-meteren i enkelte frisparksituasjoner. Han er i likhet med Trond Strande ikke så opptatt av å fordele skyld for manglende uttelling.

- Vi må bare jobbe på videre, så kommer det etter hvert, sier han.

Gustafsson imponerte med en feberredning i første omgang. Ballen var borti Moldes solide midtstopper Marcus Andreasson og forandret retning på vei mot mål, men Gustafsson fikk lirket ballen over tverrligger.

- Ballen kom borti foten min og gikk i feil retning, men Eddie var jo med på den, er Marcus Andreassons lakoniske kommentar til den situasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.