*Nettavisen* Sport.

- Vi tåler hardkjøret!

Foto: Svein Ekornesvaag/Scanpix

Jan Jönsson mener Stabæk takler det knalltøffe programmet.

STABÆK – STRØMSGODSET 4-1

Stabæk har stor suksess – og det betyr mange kamper. Fra 30. juli til 1. september spiller laget ni kamper, og med semifinale i cupen og gode muligheter for videre spill i Uefa-cupen, kan det bli like hektisk i september og oktober.

- Men når jeg ser prestasjonene og innstillingen mot Strømsgodset, er jeg sikker på at spillerne tåler dette. Likevel skal vi være kloke i matchingen, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Nettavisen.

Jönsson er i høyeste grad oppmerksom på utfordringene dette bringer med seg. Mot Strømsgodset hvilte han Bjørnar Holmvik og Daniel Nannskog (i 45 minutter), og tok Jon-Inge Høiland av banen når han fikk krampetendenser.

I tillegg var det meningen at tomålsscorer Veigar Páll Gunnarsson bare skulle spille 50-60 minutter.

- Vi må forsøke å være tydelige. Spillerne må være ærlige med oss og med seg selv. Til denne kampen ventet jeg lengst mulig med laguttaket, for at spillerne skulle kjenne etter hvordan de følte seg, sier Jönsson.

Han er fornøyd med spillerne som er blitt hentet inn i sommer. Pontus Farnerud (scoret 1-1-målet) og Pálmi Rafn Pálmason (assists til Veigar Pall Gunnarssons to mål) fikk et aldri så lite gjennombrudd søndag kveld, og benken til gullfavorittene virker bedre enn noen gang.

- Vi har tålmodighet med dem, og håper de har tålmodighet med oss. Vi har ikke hatt mye kvalitetstrening i det siste på grunn av alle kampene, men de er positive og bra, mener Jönsson.

Daniel Nannskog – selv benkesliter søndag – har gjentatte ganger bedt klubben om å bla opp for å sikre en bedre benk, men nå er også han fornøyd.

- Nå ser det veldig bra ut. Vi behøver folk som kan komme inn og snu en kamp, og det føler jeg vi har nå. Det er kvalitet på hele benken, og bare fryd og gammen, sier han med et smil til Nettavisen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.