RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi trenger ikke et mirakel

Sist oppdatert:
Til tross for tap er Inter-trener Leonardo trygg på avansement.

INTER - BAYERN MÜNCHEN
0-1:

Til tross for at Inter gikk på et surt ettmålstap helt på tampen av kampen mot Bayern Munchen, har trener Leonardo tro på at laget hans skal gå videre.

- Jeg tror fortsatt på at vi går videre til kvartfinalen i Champions League. Vi skal nok vinne returkampen, og trenger ikke et mirakel for å gå videre, sier en selvsikker Inter-trener Leonardo.

Han beskriver tapet som uventet og ufortjent, og irriterer seg over sjansene laget hans brente.

- Jeg kan ikke bebreide laget mitt for tapet. Det blir vanskelig i Munchen, men jeg er avslappet, sier han.

Bayern-trener Louis van Gaal er enig med Leonardo i at Inter har gode sjanser til å gå videre, men det spørs vel om ikke trenernomaden spiller et psykologisk spill her.

- Selvfølgelig har vi en større sjanse til å gå videre enn Inter, fordi vi scoret bortemål. Men Inter besitter kvalitet, og de kan fort score i Munchen, sier Louis van Gaal.

Det var på mange måter drømmekampen: Reprisen av fjorårets mesterligafinale mellom Inter og Bayern München, denne gangen i åttedelsfinalen i turneringen.

For Bayerns del ble onsdagens oppgjør en drømmekamp.

Sjansesløseri
Begge lag produserte kjempesjanser fra avspark, og det var nærmest et mirakel at det sto målløst etter de første 45 minuttene på San Siro.

Allerede etter to minutter burde vertene ha tatt ledelsen, men alene foran mål styrte midtstopper Andrea Ranocchia ballen så vidt utenfor lengste stolpe.

Deretter fulgte et fyrverkeri av en fotballkamp, og hos Bayern München utmerket spesielt Arjen Robben seg. Gang på gang kom nederlenderen seg gjennom på høyrekanten, men foran mål klarte ikke Mario Gomez og de andre Bayern-spillerne å utnytte sjansene.

Dårlig keeperspill
Andre omgang var like fartsfylt som den første, og fortsatt var det Robben som skapte trøbbel for Inter-forsvaret.

Samtidig var Samuel Eto'o en konstant trussel i den andre enden av banen, men da kampen roet seg noe ned de siste 20 minuttene så det utrolig nok ut til å ende målløst.

Men så var det denne Robben, da.

I siste ordinære spilleminutt løsnet sølvvinneren fra fjorårets VM et skudd mot Inter-målvakt Julio Cesar, uten at sistnevnte burde hatt store problemer med å stoppe forsøket. Men sisteskansen ga retur, og denne gangen kunne ikke Mario Gomez la være å hamre kula i nettmaskene.

- Fortjente å vinne
Dermed en svært viktig, og noe overraskende seier til Bayern München, som viser at de absolutt har ambisjoner om å nå langt også i årets utgave av Champions League.

- Det var en veldig god kamp, også å se på, kommenterer banens bestemann - Robben, naturligvis - etter matchen.

- Jeg synes vi var det beste laget, og at vi fortjente å vinne. Spesielt mot slutten fikk jeg følelsen av at de ikke orket å løpe like mye, mener nederlenderen.

Han forteller at han ikke mistet motet selv om hans lag sløste sjanse på sjanse.

- Du må bare vente på neste mulighet uansett. Jeg hadde hele tiden følelsen at vi kunne avgjøre det, men det er lett å si etter å ha vunnet, konstaterer han.

Returkampen mellom de to lagene spilles 15. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere