*Nettavisen* Sport.

- Vi trodde ikke at det var sant

Foto: NTB Scanpix

Follo gikk til politiet etter å ha konfrontert sin egen spiller.

11.07.12 23:14

Onsdag kveld kom nyheten om at politiet har siktet en person for kampfiksing.

Det bekreftes av seksjonssjef for finans- og miljøkriminalitet, Gro Smogeli.

- Oslo politidistrikt har pågrepet en mannsperson født i 1988, bosatt i Oslo. Mannen er siktet for heleri, for å ha mottatt utbytte/penger fra kampfiksing, opplyser Smogeli i en SMS til Nettavisen.

- Trodde ikke det var sant
VG Nett opplyste onsdag kveld om at den siktede spiller for andredivisjonslaget Follo. Nyheten har gått hardt inn på den lille klubben.

- Dette er veldig alvorlige nyheter. Da vi mottok informasjonen på fredag, var det slik at vi nesten ikke kunne tro at dette var sant. Vi trodde ikke dette om noen av våre gutter, sier arbeidende styreleder i Follo, Ole Bjørn Fausa til Nettavisen.

Fausa understreker at det er en lang vei fra en siktelse til en fellende dom, men innrømmer at situasjonen er veldig alvorlig.

- Dette var så alvorlig at vi ikke kunne legge det fra oss. Vi konfronterte en av våre spillere. Etter å ha gjort det, kunne vi fortsatt ikke utelukke noe, så vi valgte å ta det videre til forbundet, sier Fausa.

Han er stolt over hvordan resten av spillergruppa har respondert etter at den sjokkerende nyheten rammet laget.

- Det har vært en skikkelig test, men jeg synes spillerne har reagert på en veldig fin måte. De har stått sammen og slått ring rundt de aktuelle spillerne. I går spilte vi en rekruttkamp, og det var årets beste kamp. Så spillerne har virkelig respondert, sier Fausa.

Skal ha satset 120.000
Den siktede 24-åringen nekter for at han har noe med de påståtte kampfiksingen å gjøre.

- Mannen er avhørt. Han erkjenner ikke forholdet, men vil bli sittende til i morgen. Videre er flere personer avhørt som vitner. Utover dette, av hensyn til etterforskningen, ønsker politiet ikke å komme med ytterligere opplysninger nå i kveld, sier Smogeli.

Ifølge VG skal det ha blitt satt et kombinasjonsspill på 120.000 kroner på kampene Follo - Østsiden (3-4) og Frigg - Asker (7-1), og det var dette som fikk alarmen til å ringe.

Politiet vil ikke komme med flere opplysninger om saken i løpet av onsdagen av hensyn til den videre etterforskningen av saken.

- Videre er flere personer avhørt som vitner. Utover dette, av hensyn til etterforskningen, ønsker politiet ikke å komme med ytterligere opplysninger nå i kveld, avslutter Smogeli.

KONKURRANSE: Vinn billetter til OL i London

Siem: - En alvorlig utvikling
Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, sier følgende om pågripelsen av Follo-spilleren i en pressemelding.

- Dette er selvsagt en markant og alvorlig utvikling i saken, men like fullt er det fortsatt snakk om en spiller og arbeidstaker hos en av våre medlemsklubber og jeg må minne om at vedkommende er uskyldig til det motsatte er bevist.

- Jeg vil samtidig understreke hvor glad vi er for at politiet nå styrer dette, og vi må overlate til politiet å uttale seg om videre saksforløp, sier Siem.

Norges Fotballforbund har fått flere henvendelser fra klubber og enkeltpersoner siden kampfiksingssaken ble kjent søndag. En del av henvendelsene dreier seg om spillere som er blitt forsøkt rekruttert til kampfiksing gjennom sosiale medier.

(Artikkelen fortsetter under lenkene)

Har fått mange tips
Politiet har mottatt svært mange tips fra publikum, etter at det ble bedt om hjelp tirsdag. I løpet av de neste dagene vil informasjonen som har kommet inn sorteres.

Smogeli sier at det er åpenbart at det kan ha skjedd noe kriminelt i denne saken.

Det var før søndagens adeccoligarunde at bomben smalt. Kampen mellom Ull/Kisa og HamKam var utsatt på grunn av mistanker om kampfiksing.

Senere kom det fram at også to Follo-spillere var mistenkt i saken etter at laget slapp inn fire mål mot slutten av kampen mot Østsiden og tapte dermed kampen 4-3.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.