*Nettavisen* Sport.

- Vi vant for deg, Tommy

Foto: Reuters/Scanpix

Celtic dediserer ligagullet til avdøde Tommy Burns.

23.05.08 00:02

Mens Sir Alex Ferguson onsdag feiret en av sine største triumfer som manager for Manchester United, kunne en gammel Ferguson-elev torsdag feire en av sine største triumfer.

Gordon Strachan, som tidligere spilte for Ferguson både i Aberdeen og Manchester United, ledet nemlig Celtic til klubbens tredje strake seriemesterskap i Skottland gjennom å slå Dundee United 1-0 i siste runde.

Nederlenderen Jan Vennegoor of Hesselink headet inn kampens eneste mål. Det sørget for at Celtic endte tre poeng foran Rangers, som tapte 0-2 for Aberdeen i sin kamp.

Celtic hadde dessuten best målforskjell, så spenningen ble ikke så stor som man skulle tro når utgangspunktet var at begge Glasgow-lagene hadde like mange poeng før siste runde.

Seieren dediserte hele Celtic til klubbens tidligere manager, Tommy Burns, som døde av kreft for sju dager siden, 51 år gammel.

- Det er utrolig. Dette handler om Tommy Burns, det er en hyllest til ham. Vi klarte det - det er en herlig følelse, sa Jan Vennegoor of Hesselink etter at gullet var sikret.

Spisskollega Scott McDonald, ligaens toppscorer med 25 mål, støttet nederlenderens utsagn.

- Vi elsket ham. Han var helt enkelt en gentleman. Gud bevare hans sjel. Vi gjorde dette for deg, Tommy! Gud velsigne, sa McDonald til BBC Radio Skottland.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag