- Vi var best og fortjente å vinne

DOMINERTE: Jan Jönsson fikk se gode takter fra Jo Nymo Matland (fra høyre), Petter Orry Larsen og Jonatan Tollås Nation. Her fra en tidligere kamp.

DOMINERTE: Jan Jönsson fikk se gode takter fra Jo Nymo Matland (fra høyre), Petter Orry Larsen og Jonatan Tollås Nation. Her fra en tidligere kamp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Ett poeng mot Rosenborg gledet ikke Aalesund-spillerne.

05.04.14 23:37

AALESUND - ROSENBORG 1-1:

Lørdagens andre tippeligaoppgjør ble spilt på Sunnmøre der trener Jan Jönssons mannskap tok imot svenskens tidligere arbeidsgiver Rosenborg.

Fra den andre innbytterbenken var det tidligere Aalesund-trener Per Joar Hansen som ledet Rosenborg. En kveld med flere interessante dueller, med andre ord.

Da den fartsfylte kampen var over, sto lagene igjen med poengdeling.

- Det var vi som var best, og vi fortjente å vinne. Men når vi ikke scorer flere mål, så vinner vi heller ikke, oppsummerte Aalesund-kaptein Jonatan Tollås Nation i samtale med C More.

Om vi tar de antallet brente AaFK-sjanser i betraktingen, så var det ikke uforståelig at hjemmelaget var noe utilfredse med ett poeng.

- Vi er ikke fornøyde med dette. Laget skapte veldig mange sjanser, men slik er fotball. Det positive med dette er alle målsjansene vi produserte, sa Michael Barrantes, Aalesunds bestemann på banen.

- Utrolig
Spesielt etter de første 45 målløse minuttene kunne Aalesund definitivt føle seg misfornøyd. Hjemmelaget produserte en rekke store målsjanser, men greide ikke å overliste Alexander Lund Hansen bakerst hos RBK.

- Det er helt utrolig at Aalesund ikke har scoret i denne kampen, uttalte C More-ekspert Steffen Iversen halvveis, og fikk støtte av kollega Amuns Skiri.

Det farligste et skuffende RBK hadde å by på kom som regel i etterkant av Morten Gamst Pedersens dødballer. Men på overtid av første omgang fikk Riku Riski også en stor sjanse, uten å sette ballen i mål.

Også etter garderobepraten var det AaFK og en velspillende Michael Barrantes som tok kommandoen.

Tverrliggertreff
Costaricaneren fikk selv en kjempemuliget alene med Rosenborgs sisteskanse etter noen få minutter. Men Barrantes hadde heller ikke stilt inn skuddfoten godt nok.

Avslutningen dundret i tverrliggeren før den forsvant ut av målfarlig område.

Først da Petter Orry Larsen ladet beinet i 56. spilleminutt ble det nettsus på Color Line stadion.

Med venstrefoten skjøt midtbanesspilleren et skudd som hadde en perfekt blanding av kraft og presisjon. Avslutningen fant den nærmeste vinkelen, og Alexander Lund Hansen hadde lite å stille opp med.

Sterkere RBK
Da Aalesund endelig tok ledelsen virket det som om Rosenborg også våknet.

Riku Riski var toneangivende i mye av det bortelaget foretok seg. Finnen fikk også betalt da han upresset fikk prikkskyte inn 1-1 fra utkanten av 16-meteren.

Tore Regniussen var uhyre nær ved å nikke inn en corner på overtid. Sten Grytebust var på halvdistanse, men Rosenborg-stopperens forsøk endte utenfor målstengene.

- I sum så er vi heldige som får med oss poeng. Men jeg synes vi kom bra tilbake, og så har jo Tore Regniussen en kjempesjanse helt på slutten, sa RBK-trener Per Joar Hansen.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.