RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi var ille ute i starten

NY SEIER: Aalesunds Peter Orry Larsen (t.h.) jubler med lagkameratene etter sin scoring i første omgang på Nadderud.
NY SEIER: Aalesunds Peter Orry Larsen (t.h.) jubler med lagkameratene etter sin scoring i første omgang på Nadderud. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men plutselig ser Aalesund ut som et vinnerlag.

STABÆK - AALESUND 0-2:

Stabæk sliter med å følge opp sin solide vårsesong. Søndag ble bæringene påført sitt fjerde strake serietap med 0-2 for Aalesund på eget gress.

Bob Bradleys unge mannskap motbeviste tidlig forhåndstipsene om at det kom til å bli en klar dumpekandidat i eliteseriecomebacket. Men etter 2-1-triumfen over regjerende mester Strømsgodset 20. mai har det gått vesentlig tråere for Stabæk.

Likevel ser ikke trener Bob Bradley at laget kan gjøre så mye annerledes for å få skuta på rett kjøl igjen.

- Ingen magisk oppskrift
- Vi må jobbe hardere og løpe mer. Det finnes ingen magisk oppskrift. Vi har fortsatt 16 kamper igjen å gjøre det på. Laget er ungt, og vi visste det ville bli tøft. Det har ikke vært lett for oss å ta det neste steget, sier amerikaneren til NTB etter kampen mot Aalesund.

Stabæk så lenge ut som det beste laget, men rett før pause ordnet Peter Orry Larsen kampens første mål for gjestene.

- Vi var ille ute i starten, men så kom vi oss i forsvarsspillet. Jeg er spesielt glad for at vi igjen holdt nullen, sier Aalesund-trener Jan Jönsson til NTB.

Spolerte sjanser
Stabæk kom som sagt best i gang, men spolerte sjanser før pause kostet vertene dyrt.

Peter Orry Larsen ordnet 1-0 etter 44 minutter på Aalesunds første ordentlige målsjanse. 25-åringen kunne upresset plassere et godt innlegg fra Demar Philips i nettmaskene bak Stabæk-keeper Mande Sayouba.

Halvveis ut i annen omgang doblet Leke James ledelsen etter en glimrende kontring.

Målscorer Larsen tok med seg ballen framover og spilte videre til Henrik Bjørdal, som til slutt fant James i feltet. Nigerianeren vendte om og hamret inn 2-0 for et effektivt bortelag.

God Grytebust
Det var mot spillet gang da Aalesund tok ledelsen like før pause.

Stabæk hadde lenge et klart overtak og skapte flere store sjanser, men en kombinasjon av dårlige avslutninger og solide redninger fra Sten Grytebust sto i veien.

Allerede etter fire minutter burde Fredrik Brustad gitt Stabæk en pangstart. Han kom alene med Grytebust etter en perfekt gjennombruddspasning fra Tomasz Sokolowski, men fra skrått hold avsluttet han svakt til side for mål.

Et par minutter senere var Brustad igjen alene gjennom, men Grytebust presset ham ned mot dødlinjen. Det hele endte med at sisteskansen slo ballen unna.

Grytebust måtte også i aksjon etter 23 minutter, men reddet mesterlig da Luc Kassi prøvde seg fra kort hold. Nadderud-publikummet måtte igjen fortvile over eget lags sjansesløseri.

To strake
Etter pause klarte ikke Stabæk å komme til like mange muligheter mot et mer kompakt Aalesund-forsvar.

Stabæk ligger på tiendeplass med sine 18 poeng, mens Aalesund er nummer 13 på tabellen. Det var sunnmøringenes annen strake seier etter en elendig vårsesong.

I neste runde reiser Stabæk vestover for å møte Haugesund. For Aalesund venter et tøft lokaloppgjør når serieleder Molde fredag kommer på besøk. AaFK har ikke slått naborivalen i ligasammenheng siden lagets eliteseriedebut i 2003. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere