- Vi vil dø for seier

Foto: (AFP/Scanpix)

Kaptein Boris Zivkovic sier de kroatiske spillerne er villige til å dø for seier i kveldens kamp mot England. TV 2 Nettavisen følger kampen kl. 20.45.

21.06.04 11:55

Kroatia må ha tre poeng i kveldens kamp for å avansere til kvartfinalen, og kapteinen lover at de kroatiske spillerne vil ofre alt - og litt til - for å sende England ut av mesterskapet.

- Vi er alle rede til ofre livet på banen, for vi vet at det er den eneste innstilligen som gi oss de nødvendige tre poengene, sier Zivkovic til Sky Sports.

Følg utviklingen i kampen direkte på TV 2 Nettavisen klokken 20.45.
Samtidig kan du følge Sveits - Frankrike.

TV 2 sender Kroatia - England direkte. Sendingen starter klokken 20.20.
Sveits - Frankrike sendes direkte på TV 2 Xtra.

Midtstopperen kjenner flere av de engelske spillerne fra sitt mislykkede opphold i Portsmouth i fjor høst. Denne våren har Zivkovic spilt for tyske Stuttgart.

Friskmeldt
En kneskade holdt kapteinen ute av 2-2-kampen mot Frankrike, men Zivkovic er tilbake i startoppstillingen til kveldens altavgjørende oppgjør mot England.

- Kneet mitt er bra igjen. Behandlingen har vært vellykket, og jeg kjenner overhodet ingenting til skaden, sier han.

Zickovic tror Kraotia har en bra mulighet til avansement, men er klar over at Sven Göran Erikssons menn er i stigende form.

- England spiller med en fantastisk rytme, og har en rekke spillere på midtbanen og i angrep som vi må holde et øye med.

- Vi er klar over muligheten vi har, men vet også at vi står overfor en vanskelig oppgave.

Stolt
Kroatias landslagstrener Otto Baric tror spillerne sine er godt forberedt før kveldens skjebnemøte med England på Estadio da Luz.

- Jeg er ekstremt stolt over at vi er i en posisjon hvor vi selv kan avgjøre vår videre skjebne. Vi er ikke lenger bare en outsider, slik vi var før mesterskapet, understreker Baric.

Tredje møte
England og Kroatia har møttes to ganger tidligere, begge gangene i privatlandskamper. I 1996 spilte lagene 0-0 i London i en oppkjøringskamp til EM. I fjor sommer slo England Kroatia 3-0 i en treningskamp i Ipswich.

15 av de 21 spillerne som var på banen for England i 3-1-seieren, er også med i «Svennis'» EM-tropp. Kroati hadde 14 spillere med som også er på plass i Portugal.

David Beckham, Michael Owen og Frank Lampard scoret for England, mens Ivica Mornar puttet inn Kroatias redusring.

Bare Gary Neville av dagens EM-spillere var med da de to lagene møttes for første gang i 1996.

Mange i fare
Hele ni spillere hos Kroatia står med ett gult kort, og må stå over en eventuell kvartfinale dersom de havner på dommerens blokk i kveld: Dado Prso, Robert Kovac, Igor Tudor, Giovanni Rosso, Jerko Leko, Boris Zivkovic, Nenad Bjelica, Milan Rapaic and Ivica Mornar.

Hos England lever «bare» fire spillere i faresonen: Wayne Rooney, David James, Frank Lampard and Paul Scholes.

Sannsynlig lagoppstilling:

Kroatia (4-4-2): Tomislav Butina - Dario Simic, Robert Kovac, Boris Zivkovic, Igor Tudor - Nenad Bjelica, Giovanni Rosso, Niko Kovac, Milan Rapaic - Dado Prso, Tomislav Sokota.
England (4-4-2): David James - Gary Neville, John Terry, Sol Campbell, Ashley Cole - David Beckham, Frank Lampard, Steven Gerrard, Paul Scholes - Wayne Rooney, Michael Owen
Dommer: Pierluigi Collina (Italia)

Tre siste før EM:
Danmark - Kroatia 1-2, Kroatia - Slovakia 1-0, Makedonia - Kroatia 0-1.
England - Island 6-1, England - Japan 1-1, Sverige - England 1-0.

FIFA-rankingen:
Kroatia: 20
England: 13

Vårt tips: Kroatia - England 1-1

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag