*Nettavisen* Sport.

- Vi vil ikke ha det sånn

KLAR FOR KAMP: Håvard Nielsen håper den vonde trenden snur for Eintracht Braunschweig søndag. Foto: Imago/hübner

Håvard Nielsen håper Eintracht Brauschweig kan få fart på sakene.

26.10.14 12:53

Eintracht Braunschweig rykket ned fra Bundesliga i fjor og var før årets sesong blant favorittene til å rykke opp igjen.

Så langt har ikke løvene fra Niedersachsen sett ut som en opprykkskandidat. Blir det tap i bortemøtet med 1860 München søndag, vil laget til Vegar Eggen Hedenstad, Mushaga Bakenga og Håvard Nielsen ligge faretruende nær nedrykksplass.

- Ikke vært gode nok
Sistnevnte erkjenner at laget ikke har spilt i nærheten av potensialet sitt så langt.

- Vi må være ærlige og si at vi ikke har vært gode nok. Vi fikk en ok start i de første to-tre kampene, men senere har det gått ganske dårlig. Blant annet hadde vi tre tap på rad i en dårlig periode, sier Nielsen til Nettavisen.

LIVE 13.30: 1860 München - Eintracht Braunschweig

For øyeblikket ligger Braunschweig på 11.-plass i 18-lagsserien. Søndagens kamp kan fort bli avgjørende for om laget kan se framover eller kikke seg nervøst over skulderen. Nielsen er delvis enig.

- Det er fortsatt tidlig i sesongen og fortsatt litt tidlig å si. Vi ønsker jo å snu det og få en bedre periode framover. Vi har tidvis spilt ganske bra, men i andre perioder ser det ut som vi ikke har selvtillit og får ikke spillet vårt til å sitte. Vi vil ikke ha det sånn at vi vinner én og taper én. Vi håper å komme inn i en bra stim, og det kan begynner på søndag. Får vi ikke et godt resultat nå, vet vi at vi får mer press fra fans og media.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

NORSK TRIO: Håvard Nielsen, Mushaga Bakenga og Vegar Eggen Hedenstad i aksjon mot Ingolstadt. Foto: Imago/buthmann


Usikker på fremtiden
Nettopp presset fra klubbens supportere er noe spillerne får merke. I overkant av 20.000 tilskuere finner veien til Eintracht Stadion når byens helter spiller hjemmekamper.

- Det var jo forventet at vi skulle skulle være aktuelle for å rykke opp igjen etter å ha gått ned i fjor. Stemningen i troppen er god, men de fleste vet at vi må spille bedre, og at fansen forlanger det, sier Nielsen.

Helten fra EM-kvalikkampen mot Bulgaria har kontrakt med Red Bull Salzburg ut neste sesong, men er usikker på hva som skjer når utlånsavtalen med Braunschweig går ut til sommeren.

- Nå tenker jeg bare på det jeg skal gjøre her. Spiller jeg bra her, åpner det seg også muligheter. Tiden får vise hva som skjer til sommeren. Først og fremst håper jeg at vi kan begynne å spille bedre fotball og hente de poengene vi trenger, sier Nielsen.

Kampen mellom 1860 München og Eintracht Braunschweig starter klokken 13.30 søndag. Håvard Nielsen og Vegar Eggen Hedenstad starter for Braunschweig. Du kan følge kampen direkte i vårt livesystem.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.