*Nettavisen* Sport.

- Vi vil ikke ha svarte eller homofile

Foto: Getty Images / All over Press

Supportergruppe sjokkerer med kontroversielt manifest.

17.12.12 20:57

Zenit St Petersburgs største supportergruppe, Landskrona, krever i ett manifest til klubben at mørke og homofile spillere ikke bør tillates.

I manifestet, som har fått navnet Selection-12, gjør supporterne det også klinkende klart hvordan de mener klubben bør tenke når det gjelder overganger.

«For oss er det en viktig tradisjon at vi ikke har svarte spillere i Zenit. Det er en tradisjon og ikke noe mer. Det finnes ikke rasisme eller nasjonalisme her» skriver supporterne ifølge russiske RT.

- Hent skandinaver
Supporterne ser helst at klubben henter spillere fra eget ungdomsakademi og hvis man må hente spillere utenfra, har de et klart budskap.

«Nye spillere bør hentes fra Russland, andre slaviske land, Skandinavia eller Vest-Europa. Ingen andre deler av verden bør prioriteres. Det er prinsipielt viktig for oss at Zenit beholder sin identitet, og ikke blir en middelmådig europeisk klubb med en standard som settes av utenlandske spillere.»

Fansen skal også ha lyktes med å stoppe kjøpet av Yann M'Vila fra Rennes i sommer, ved å sende drapstrusler til Alexander Tetteys tidligere lagkamerat.

Mange er også misfornøyd med kjøpet av den brasilianske Hulk og ifølge RT skal en hjemmelaget bobme med et bilde av brasilianeren ha blitt funnet utenfor klubbens treningsanlegg.

- Nei til homofile
Det er imidlertid ikke bare mørkhudede spillere supporterne vil ha bort fra klubben. Homoseksualitet er heller ikke noe de vil tillate i Zenit.

«Vi motsetter oss representanter fra seksuelle minoriteter» står det skrevet i det kontroversielle manifestet.

Fotballklubben går hardt ut mot supporternes manifest og kommer ikke til å bøye seg for presset.

- Zenit har alltid vært tolerant og ført sammen spillere fra ulike land og religioner, sier en talsmann for klubben til russiske R-Sport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.