RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi vil kjempe til siste slutt for ham

Mot Frankrike tar Sergio Ramos og Spania tar fatt på revansjjakten etter VM-skuffelsen i Brasil.
Mot Frankrike tar Sergio Ramos og Spania tar fatt på revansjjakten etter VM-skuffelsen i Brasil. Foto: Susana Vera (Reuters)
De spanske verdensmesterne fra 2010 er sultne på revansj etter et skuffende Brasil-VM.

De spanske verdensmesterne fra 2010 er sultne på revansj etter et skuffende Brasil-VM. Spillerne vil kjempe for suksesstreneren Vicente del Bosque, lover Sergio Ramos.

Forsvarsstjernen møtte pressen i forkant av torsdagens landskamp mot Frankrike i Saint-Denis. Det er generalprøven før Spania-starter EM-kvalifiseringen hjemme mot Makedonia mandag.

– Treneren har bestemt seg for å bli. Vi vil kjempe til siste slutt for ham, for han er vår sjef. Det har skjedd en generell endring, noen spillere har besluttet å stå av (landslaget). Vi må respektere ham (del Bosque) etter så mange år, sa Ramos.

Han henviste til midtbaneveteranene Xavi Hernández og Xabi Alonso, som har gitt seg etter lang og to tjeneste for sitt land.

Det skjedde etter at Spania ydmykende ble slått ut i gruppespillet i sommerens fotball-VM.

Nye tider

Ramos mente at spanjolene må glemme VM-fiaskoen så fort som mulig og se videre.

– I fotballen kan du ikke leve i fortiden. Vi må glemme gode og dårlige tider. Vi fikk ingen god opplevelse i Brasil, men nå har vi en ny tropp. Vi ser framover med mye sult og håp om å kopiere resultatene vi har hatt tidligere, sa Real Madrid-backen.

– Dette er en fersk gjeng med mange nye spillere som ønsker en god start. Selv om det er en vennskapskamp (mot Frankrike), må vi tenke på det som konkurranse og videreføre sulten og ambisjonene til de nye spillerne.

Blanke ark

Del Bosque ledet Spania til topps i VM i 2010 og EM i 2012. I den nåværende troppen har han kalt opp åtte spillere som ikke var med i Brasil.

– Vi begynner en ny etappe. Før måtte vi håndtere suksess, og det var ikke lett. Nå må vi håndtere en nedtur, eller i det minste en periode der vi ikke oppnådde våre mål, sier landslagssjefen.

– Vi vet ikke helt hvor vi står før kvalifiseringen, og mot en stor rival som Frankrike må vi markere oss skikkelig.

Del Bosque mener franskmennene har favorittstempelet på seg før torsdagens privatlandskamp:

– Frankrike hadde et godt VM med tap for Tyskland i kvartfinalen, der tyskerne slett ikke var det beste laget. Spania ble slått ut i første runde. Så ja, rollene er snudd. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere