*Nettavisen* Sport.

- Vi visste at Deila hadde et godt rykte i Europa

NY JOBB: Ronny Deila er ny Celtic-sjef, det ble bekreftet fredag formiddag. Foto: Russell Cheyne (Reuters)

Ronny Deila bekreftet som ny Celtic-manager.

06.06.14 21:45

Ronny Deila er ny manager i skotske Celtic. Det bekreftet den skotske klubben på Twitter fredag ettermiddag. Senere ble ansettelsen også bekreftet på klubbens nettside.

Nordmannen skal ha blitt enig med skottene om en rullerende ettårskontrakt. Årslønnen skal etter sigende ligge på rundt fem millioner norske kroner. Med suksess i Champions League kan den angivelig øke til åtte millioner kroner.

- Gleder meg
Klubbene ble først enige etter at Deila hadde gjennomført sin første pressekonferanse som Celtic-manager. Det anslås at Godset får mellom tre og fem millioner kroner for sin suksesstrener.

- Det er stort å få jobben som manager i en klubb som Celtic. En av verdens største klubber, en klubb jeg har stor respekt for. Jeg setter stor pris på denne muligheten og vil gi alt jeg har for at klubben og fansen skal få oppleve suksess, sier Deila til Glasgow-klubbens offisielle nettside fredag.

- Jeg vet hva jeg ønsker for klubben og dens supportere. Jeg ønsker det beste, det er det de fortjener. Jeg ønsker å gi dem angrepsorientert, underholdende og spennende fotball. For at spillerne skal kunne yte maks, er det viktig at de jobber med meg for at vi sammen skal oppnå gode resultater.

Deila presenteres på en pressekonferanse 13.30. Følg den her!

Nordmannen følger dermed i fotsporene til legendariske managere som Willie Maley, Jimmy McGrory og Jock Stein. Sistnevnte var den første til å lede et britisk lag til suksess i europacupen da Celtic vant serievinnercupen i 1967.

Siden klubben ble grunnlagt i 1897 har Celtic hatt 18 managere. Deila blir den 19. i rekken. Tidligere har også folk som Kenny Dalglish, John Barnes, Martin O'Neill, Gordon Strachan og Wim Jansen ledet den tradisjonsrike klubben.

Deila overtar en klubb som må sies å være gedigne favoritter til ligagullet hvert år, siden Glasgow Rangers forsvant fra den skotske toppdivisjonen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

AVTALEN KLAR: Ronny Deila har signert for Celtic. Foto: (Twitter.com/celticfc)


- Celtic er en klubb i en svært bra posisjon. Klubben har hatt mye suksess de siste årene takket være hardt arbeid fra Neil Lennon og laget. Jeg ønsker å videreføre dette arbeidet og gi Celtic flere positive opplevelser. Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på denne reisen, sier den norske manageren.

Overlegne
Forrige sesong ble de grønn-hvite seriemestere med 29 poeng mer enn Motherwell på andreplass. Laget slapp bare inn 25 mål på 38 kamper og scoret 102 mål selv.

Nå skal Deila, som blir hentet til Glasgow på grunn av sin offensive spillestil og evne til å utvikle både lag og spillere, ta fatt på oppgaven med å lede klubben til suksess både nasjonalt og internasjonalt.

Celtic skal som kjent ut i kvalifisering til Champions League senere i høst. Ledelsen i klubben har stor tro på sine nye, norske manager.

- Vi tror at Ronny vil bli en frisk og dynamisk manager her i klubben. Han vil gi oss en lys og energisk vei videre for Celtic. Vi visste at han hadde et svært godt rykte i Europa og han var én av de første kandidatene vi vurderte til jobben. Etter lange samtaler med Ronny, ble vi overbevist om at han hadde talentet og motivasjonen for å gi klubben og fansen gode resultater, sier styreformann i Celtic Peter Lawwell.

(saken fortsetter under lenkene)


- Ronny liker at laget spiller angrepsorientert fotball. Vinnerfotball. Det er samme filosofi som vi har i Celtic. Det er noe supporterne vil like. Så fort sesongen kommer i gang, er jeg sikker på at fansen vil støtte Ronny og spillerne. Målet er å sørge for videre suksess for Celtic og gi fansen et lag de kan være stolte av, sier Lawwell videre.

I stallen finner Deila sin tidligere yndling Stefan Johansen, som kom fra nettopp Godset forrige sesong. Også tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig spiller for Deilas nye klubb.

LES OGSÅ: Taktikkpraten med Ronny Deila

Erfaring
38-åringen kan se tilbake på en innholdsrik karriere. Han startet som spiller i Urædd tidlig på 90-tallet, før han spilte 240 kamper for Odd fra 1993 til 2004. Han var også innom Viking og Godset som spiller, før han gikk inn i en trenerrolle i sistnevnte klubb.

I Godset har han siden 2006, de første to årene som assistent, vært med på å forme klubben til en toppklubb i norsk fotball.

Under Deilas ledelse har Godset vunnet cupgull i 2010, seriesølv i 2012 og seriegull i 2013. Også i 2014 har laget hatt en god sesongåpning under Deila, men nå drar altså 38-åringen videre på nye eventyr.

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.