*Nettavisen* Sport.

- Vi visste de skulle bytte manager

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Vegard Forren klar for Southampton.

18.01.13 17:52

Vegard Forren er, som mange har ventet på, klar Southampton.

Signeringen ble bekreftet av Southamptons nye manager Mauricio Pochettino på en pressekonferanse fredag ettermiddag, melder både Rbnett og den anerkjente journalisten Henry Winter.

Forrens agent Jim Solbakken bekrefter også overgangen overfor Nettavisen. Solbakken sier at de tiden har vist om at Southampton skulle bytte manager.

- Ja, det har vi visst om. Vi fikk også tidlig beskjed om at den nye manageren ønsket Vegard, sier Solbakken til Nettavisen.

- Det har vært lange forhandlinger, og det er grunnen til at dette har tatt litt tid. Vi ville møte den nye manageren, og det fikk vi gjøre i går kveld. Vegard skrev deretter under på kontrakten i går kveld, sier Solbakken videre.

- Godt inntrykk
Forren har vært veldig opptatt av å velge rett klubb, og ifølge agenten har han gjort det nå.

- Ja, dette er utrolig bra. Vi har blitt tatt veldig godt imot av folk i klubben og de har vært klare på at de vil ham. Det har vært veldig viktig for avgjørelsen, sier agenten.

- Hva salgs inntrykk fikk dere av Pochettino?

- Et veldig bra inntrykk. Han er en mann som ønsker å dra klubben framover og han bekreftet det inntrykket vi hadde fått av klubben, sier Solbakken.

Pochettino sa fredag følgende om sin nye nordmann.

- Jeg har sett ham i noen kamper, han er en spiller for fremtiden, sier den tidligere stopperen.

- Klar for kamp
Nordmannen er tildelt draktnummer 15 i sin nye klubb, og har skrevet under på en 3,5-årskontrakt, det bekrefter Solbakken.

- Akkurat nå er jeg utrolig glad for at det er offisielt, og at avtalen gikk i orden. Vi møtte manageren og eieren i går og signerte, sier Forren til Rbnett.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

- Det har ikke helt gått opp for meg ennå, det er litt uvirkelig. Jeg er veldig glad for at det er i orden, og håper å bite godt fra meg, sier han videre.

Det er ennå uklart om Forren blir med i troppen som møter Everton mandag.

- Det kommer an på om den nye manageren vil ha Vegard med til kampen. Han har blitt holdt i god fysisk form av klubbfolk hele uken, så han er klar, sier agent Jim Solbakken.

Langvarig ryktestorm
Signeringen skjer etter flere uker med spekulasjoner om Molde-stopperens fremtid. Forren har vært koblet til klubber som Fulham, Liverpool og Everton de siste ukene, men nå er det altså bunnlaget Southampton som sikrer seg 24-åringens tjenester.

De rødhvite ligger på 15. plass i Premier League etter 22 kamper, tre poeng over nedrykksstreken. Forren går dermed rett inn i en intens kamp for å beholde plassen.

Det har blitt spekulert i at Molde mottar rundt 30 millioner kroner for Forren, men dette er ikke bekreftet.

Sparket manageren
Southampton bekreftet fredag på sin nettside at Nigel Adkins er sparket fra managerjobben i klubben, men Forren-overgangen ble altså ikke påvirket av den overraskende utviklingen.

Mannen som blir Forrens nye sjef, er Mauricio Pochettino (40). Han har gjort en imponerende jobb med Espanyol i La Liga og leder sin første trening med Southampton allerede lørdag.

Ifølge La Liga-ekspert Petter Veland, vil ikke managerbyttet påvirke Forrens muligheter i negativ retning. Han mener derimot det kan være positivt for nordmannens del.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vegard Forren er helt klart en midtstoppertype etter Pochettinos bok. I Espanyol var favorittstopperen hans Hector Moreno, en meget spillende og venstrebent stopper, som dermed har mange likhetstrekk med Forren, sier Veland til Nettavisen.

- Mauricio Pochettino er et av de største managertalentene, som virkelig kan blomstre i Southampton. I Espanyol fikk han ikke pengene til å sette sitt preg på laget, men det gjør han trolig nå i Sør-England, fortsetter Veland.

Det er ventet at Forren kan få sin debut når Everton venter på St. Mary's førstkommende mandag.

Nordmannen var på plass på Stamford Bridge og så Southampton slite defensivt mot Chelsea onsdag kveld, og 24-åringen kan ikke ha blitt nevneverdig skremt av konkurransen på stopperplass.

Følger Lundekvam
Den norske landslagsspilleren blir ikke første nordmann i den engelske klubben.

Southampton hadde som kjent norske Claus Lundekvam i forsvarsrekka i 12 år, og den norske forsvarslegenden spilte over 370 kamper for «The Saints».

Vegard Forren har spilt i Molde siden 2007 sesongen, da han kom fra KIL/Hemne. Han har fem A-landskamper for Norge. Samtlige kom i 2012. I de to første kom han inn som innbytter. I de tre siste spilte han hele kampen, og er nå et soleklart stoppervalg ved siden av kaptein Brede Hangeland.

P. S: Savner du tabellene? De er flyttet fra høyre side til bunnen av artikkelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.