*Nettavisen* Sport.

- Videodømming allerede neste år

Foto: Cameron Spencer / Getty Images

FA har planer om å innføre videodømming i Premier League allerede neste sesong.

24.11.11 11:49

Managere, fans og spillere har mast på det i årevis. Og neste år kan det bli en realitet i Premier League. Generalsekretæren i Det engelske fotballforbundet, Alex Horne, sier til BBC at forbundet ønsker å innføre videodømming allerede neste sesong - dersom det er mulig.

FIFA tester for tiden flere ulike systemer som raskt avgjør om en ball har krysset mållinjen eller ikke, og om et av systemene virker tilfredsstillende vil det trolig bli en regelendring i England foran neste sesong.

- Jeg tror mållinjeteknologi vil være en enorm boost for spillet. I årevis har vi ment at det vil være et godt tilskudd til dommernes arsenal, sier Horne.

Tester ni systemer
Totalt testes ni ulike systemer for øyeblikket av et uavhengig selskap på oppdrag fra FIFA. En endelig avgjørelse vil trolig bli tatt i juli neste år.

Horne har tidligere antydet at 2012/2013-sesongen kommer litt for tidlig, men nå antyder han altså at dette kan bli en realitet alt neste år.

- Det er mulig at vi kan se dette i Premier League så tidlig som 2012/2013, sier han.

- Det er lette å gjøre feil, og vi har alle sett eksempler der dommeren og assistentdommerne ikke kan se om ballen har krysset linjen eller ikke. Vi må støtte dem i beslutningsprosessen, sier Horne.

Overbevist av Lampard
FIFA var lenge mot slik teknologi, men etter Frank Lampards mål som ikke ble mål i VM-kampen mot Tyskland i 2010. Resultatene av testene vil bli evaluert av britiske fotballmyndigheter i mars, og de selskapene som har teknologi som møter FIFAs krav vil bli med videre i en nye testperiode fra mars til juni.

Deretter vil det i juli neste år bli tatt en avgjørelse på om slik teknologi skal tillates. Dersom de fire britiske forbundene ønsker å innføre teknologien, er de likevel avhengig av godekjennelse fra FIFA før systemet tas i bruk.

- Om det er nok tid til at teknologien kan bli kjøpt, betalt og satt i stand for bruk i ligaen eller noen annen konkurranse neste sesong, er jeg usikker på, sier FA-sjef Horne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag