- Viking har gjort et scoop

HamKam-trener Ståle Solbakken hadde Vikings påtroppende trener Roy Hodgson som sjef i FC København, og mener Stavanger-laget har gjort et " scoop" med å ansette engelskmannen.

24.05.04 07:29

VIKING - HAMKAM 0-1: Viking presentere etter kampen mot HamKam Roy Hodgson som klubbens nye trener. Han overtar etter den midlertidige treneren Bjarne Berntsen fra og med høstsesongen.

Les kampfakta, spillerbørs og referat fra Viking-HamKam her

HamKam-trener Ståle Solbakken hadde tidligere engelskmannen som trener i danske FC København, og er imponert over at blåtrøyene har skaffet seg en av Europas mest meritterte trenere.

- Roy er en autoritær trener som har enorme fotballfaglige kvaliteter. Han har en merittliste som ingen av oss andre trenere i Tippeligaen kan kopiere, sier Solbakken til TV 2 Nettavisen.

- Han blir sikkert ingen billig mann for Viking, men invisteringen er helt sikkert et scoop for klubben, mener HamKam-sjefen.

Tok poeng
HamKam har kun tapt en av seks bortekamper denne sesongen, og tok en ny seier på fremmed gress mot Viking søndag kveld. Espen Olsen dyttet vakkert inn 1-0 i første omgang, og ble matchvinner.

Viking presset stort for utligningen etter sidebyttet. Men ballen føk i tverrligger, i hendene på HamKams gode keeper Svein Inge Haagenrud eller like utenfor målstengene. Dermed har Viking fremdeles til gode å ta tre poeng på sin nye hjemmearena Viking Stadion. Blåtrøyene har tidligere kun maktet å spille uavgjort på eget gress, og nederlaget mot HamKam søndag var Stavanger-klubbens første nederlag foran hjemmefansen.

- Vi ble omtrent presset inn i mål i andreomgang, men heldigvis tok vi seieren. Men jeg skal være såpass ærlig å si at Viking hadde fortjent en scoring, innrømmer Ståle Solbakken.

- Leser ikke tabellen
- Nå er HamKam på tredjeplass på tabellen?

- Jeg leser ikke tabellen, og bryr oss ikke så mye om det, konstaterer Solbakken.

Viking på sin side har åpnet Tippeligaen svært svakt. Etter 0-4-tap mot Tromsø i serieåpningen har laget kun tatt en seier på sine åtte første kamper.

Til gjengjeld er Viking uavgjortspesialisten fremfor noen i norsk fotball, og har delt poeng i fem av åtte kamper denne sesongen. Det holder til en foreløpig 11. plass på tabellen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.