- Viktigere enn Champions League-finale

Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)

Dag-Eilev Fagermo kan senke skuldrene etter Odds første hjemmeseier.

08.05.11 20:41

ODD GRENLAND - SARPSBORG 08 1-0:

Kun fire poeng på de fem første kampene var ikke på noen måte den åpningen på sesongen Dag-Eilev Fagermo og Odd Grenland hadde sett for seg.

- Vi må vinne, uttalte derfor Fagermo til TA før kampen mot Sarpsborg 08 i Skien søndag kveld.

Gjestene fra Østfold kom til matchen med et langt gunstigere utgangspunkt: Hjemme i Sarpsborg har det nyopprykkede laget vunnet alle sine tre kamper, mens det har gått verre i bortekampene - der laget sto med null poeng på to matcher før dagens møte.

Og det skulle vise seg at østfoldingene heller ikke denne gang fikk ta med seg poeng hjem til Sarpsborg.

- Preget av situasjonen
Gjestene var imidlertid ikke sjanseløse, og kunne med litt hell hindret Odd i å ta sin første hjemmeseier for sesongen.

Men en scoring like før pause av Morten Fevang, da ballen landet i beina hos kapteinen etter å ha vært innom en Sarpsborg-forsvareren, var det som skulle til for at skienslaget kunne senke skuldrene - i det minste for en liten periode.

- Det må jeg innrømme, denne seieren er viktigere enn å vinne en Champions League-finale for oss, sier Odd-trener Fagermo til TV 2 Sumo etter matchen.

Han innrømmer at hans lag ikke spilte noen drømmekamp mot østfoldingene, men mener at trepoengeren betyr mye for selvtilliten til Odd-spillerne.

- Vi er litt preget av situasjonen og presset på at vi må vinne. Men samtidig er det fint å lære seg å takle et sånt press, mener Fagermo.

- På vei oppover
Kaptein og matchvinner Morten Fevang er enig med sin trener.

- Dette er vel den viktigste seieren vi har tatt på mange, mange år. Det var sinnssykt deilig, og viktig for selvtilliten i laget, framhever 36-åringen.

- Nå er vi på vei oppover, og ikke helt nede i sumpa, påpeker han.

Odd slet mot et hardtarbeidende Sarpsborg-lag, men spilte seg likevel til flere store sjanser i løpet av kampen.

Både Jone Samuelsen, Paul Addo og Frode Johnsen hadde gode muligheter til å tegne seg på scoringslisten uten å lykkes, mens Sarpsborg kunne fått sin utligning på overtid - da ballen datt ned i beina til Tom Erik Breive på fjorten meters hold.

Midtbanespilleren brant imidlertid ballen over målet, og dermed må østfoldingene konstatere at det fortsatt må litt til før det første bortepoenget kommer.

Jevnt på tabellen
- Det er en forbedring i forhold til de to siste bortekampene, jeg synes vi er med på å lage en spennende kamp, mener Sarpsborg-trener Roar Johansen.

- Odd har større sjanser enn oss, og sånt sett er det vel fortjent at de vinner, fortsetter han.

Likevel er det altså fortsatt Sarpsborg som er høyest på tabellen av de to lagene.

Odd klatrer opp til en foreløpig ellevteplass med sine sju poeng, mens Sarpsborg 08 på plassen over er blant en stor pulje med lag midt på tabellen med sine ni poeng. Opp til Brann på fjerdeplass skiller det imidlertid kun ett eneste poeng.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.