RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VINNERMÅLET: Javier Hernandez satt seiersmålet for Real Madrid.
VINNERMÅLET: Javier Hernandez satt seiersmålet for Real Madrid. Foto: Reuters / Juan Medina (Reuters)

- Viktigste målet i karrieren min

Sist oppdatert:
«Floppen» Javier Hernandez ble helten for Real Madrid.

REAL MADRID - ATLETICO MADRID 1-0, SAMMENLAGT: 1-0

Real Madrid gikk videre fra Champions League-kvartfinale etter en sen scoring fra Javier Hernandez.

Men kampen ble på mange måter avgjort av det røde kortet til Arda Turan. Midtbanespilleren fikk sitt andre gule kort etter en duell der Real Madrid-kaptein Sergio Ramos overspilte og Atletico-spilleren fikk marsjorde av dommeren.

Etter kampen var Real-trener Carlo Anchelotti en fornøyd mann.

- Jeg syns vi kontrollerer kampen. Vi kontrollerer ballen og har kontroll på deres dødballer. Alt er bra, sier Anchelotti til Viasat.

Matchvinner Javier Hernandez sier han ikke har scoret viktigste mål.

- Jeg har scoret viktige mål i karriéren min, men det som teller er det jeg scoret nå. Dette gir selvtillit. Det var en flott assist fra Cristiano, sier Chicharito til AS.

- Dette dedikerer jeg til alle. Det var jeg som scoret målet, men det tilhører alle, de som har tro på meg, mine lagkamerater og min familie, sier han.

HØYDEPUNKTER FRA KAMPEN:

Skadeproblemer
Det var knyttet stor spenning til onsdagens returoppgjør mellom Madrid-lagene Real og Atletico. Dette var etter første kamp den mest åpne, etter at lagene spilte 0-0 i det første oppgjøret.

Real Madrid hadde stor skadeproblemer før kampen og måtte greie seg uten Gareth Bale, Luka Modric, Marcelo og Karim Benzema til onsdagens oppgjør.

De hvite fra Madrid hadde heller ikke slått Atletico Madrid på syv kamper.

«Chicharito» på farten
Men skadeproblemene virket ikke å påvirke Real Madrid. Laget åpnet i et høyt tempo og presset bortelaget dypt ned på egen halvdel, men Atletico forsvarte seg godt og slapp ikke Real Madrid til de store mulighetene.

Men etter elleve minutter ble Javier Hernandez spilt igjennom av James Rodriguez, men meksikaneren skjøt i nettveggen fra litt skrå vinkel. Muligens skulle spissen spilt inn til en bedre plassert Isco i boksen.

20 minutter senere skulle hjemmelaget komme til nok en god mulighet. Igjen var det Rodriguez som var tilrettelegger og igjen var det Hernandez som var avslutter, men dessverre for Real Madrid ble headingen til meksikaneren bokset over av Jan Oblak i Atletico-målet.

Stor Ronaldo-sjanse
Så rett før pause skulle kampens største sjanse komme. Real vinner ballen høyt på banen og Cristiano Ronaldo blir spilt alene gjennom med Oblak, men den unge keeperen redder mesterlig og holder Atletico inne i kampen.

Dermed gikk lagene inn til pause på 0-0 i en omgang som også var preget av høy temperatur og mange tøffe dueller.

- En kamp som man venter på skal eksplodere. Real Madrid har vært det beste laget, men jeg venter på mer krutt i andre omgang, sa Jan Aage Fjørtoft i Viasat-studio.

Real Madrid åpnet andre omgang i et høyt tempo og fikk omgangens første mulighet når Hernandez igjen blir spilt gjennom. Men den utlånte Manchester United-spissen skyter like utenfor fra en ganske skrå vinkel. Muligens var spissen i offside.

Rødt til Turan
Et kvarter før full tid skulle det bli dramatikk på Santiago Bernabeu. Arda Turan kommer hoppende inn i en duell med Real Madrid-spiller Sergio Ramos.

Dommeren mener at tyrkeren viser knotter og stempler Ramos. Sistnevnte overspiller litt, og det kan diskuteres om Turan er høyt nok oppe med beinet til at det er gult kort.

Det endte hvertfall med dagens andre gule for Turan, og Atletico måtte avslutte kampen med ti mann.

- Det var skuespill av høy klasse, sa Viasat-kommentator Vidar Davidsen om hendelsen.

Den store helten
Så kom scoringen for Real Madrid, og en av kampens store spillere Hernandez blir spilt gjennom av Ronaldo. Spissen svikter ikke å setter seiersmålet for de hvite.

Dermed vinner Real Madrid fortjent 1-0 over byrivalen og seirer over Atletico for første gang på syv kamper.

I neste runde kan Real Madrid møte Barcelona, Bayern München eller Juventus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere