*Nettavisen* Sport.

- Vil aldri gjøre som Ferdinand

Foto: Afp/Scanpix

Liverpool-kaptein Steven Gerrard sier han aldri kunne gjort som Manchester United-spilleren.

22.03.13 09:01

Steven Gerrard sier han aldri kunne snudd ryggen til landet sitt, skriver Daily Mail.

Uttalelsen kommer etter at Manchester United-spiller Rio Ferdinand trakk seg fra Englands tropp før VM-kvalifiseringsmøtet mot San Marino.

Ferdinand ga beskjeden til landslagssjef Roy Hodgson på mandag, før han senere reiste til Qatar for å dekke kampen for Al Jazeera Sport.

- Kjenner ikke til detaljene
Liverpool-spiller Steven Gerrard stiller som kaptein i fredagens oppgjør og insisterer på at han har planer om å lede laget i sommerens VM-sluttspill i Brasil.

- Jeg vet ikke om Rio har snudd ryggen til England, og jeg kjenner ikke til detaljene fra hans side. Men jeg ønsker å ta dette laget til VM i Brasil. I min alder finnes det ingen bedre arena å spille på enn det.

- Å spille for England er et høydepunkt, og hvis jeg ikke skulle få spille mot San Marino ville jeg blitt veldig skuffet – noe som viser at dette betyr mye for meg, sier Gerrard til Daily Mail.

Hodson skuffet over Ferdinand
Roy Hodgson sier at han er skuffet over Ferdinands avgjørelse. Da han ble spurt om 34-åringens framtid på landslaget, svarte han følgende:

- Det er mest et spørsmål om skadesituasjon. Vi får se. Jeg er ikke så veldig interessert i spillere som ikke er her, sier landslagssjefen, ifølge BBC Sports.

Ferdinand var i utgangspunktet tiltenkt en plass i startoppstillingen.

At United-spilleren velger å være TV-ekspert fremfor å spille, bryr han seg ikke om.

- Hva han holder på med de neste ukene er det bare han og klubbens hans som har noe med å gjøre.

Ferdinand har ikke spilt for England siden juni 2011, ble vraket fra EM-sluttspillet i 2012 på grunn av en konflikt med John Terry og Ashley Cole. Bakgrunnen for konflikten var at Terry kom med rasistiske kommentarer mot Ferdinands bror, Anton Ferdinand, og Cole støttet sin klubbkaptein i saken. Det dårlige forholdet mellom de profilerte spillerne førte til at landslagssjefen valgte å vrake Ferdinand.

Nå var altså planen at han skulle tilbake på landslaget, men denne gangen var det Ferdinand som vraket seg selv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag