*Nettavisen* Sport.

- Vil bare dra hjem og drukne sorgene

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

John Arne Riise var svært langt nede etter Norges tap mot Albania.

23.03.13 09:03

NORGE - ALBANIA 0-1:

ULLEVÅL (Nettavisen):

Fredag kveld skulle bli en norsk jubelkveld, med tre poeng og et nytt skritt mot VM i Brasil, men slik gikk det ikke.

Skuffende angrepsspill, null scoringer og 0-1-tap er fasiten i etterkant.

Det var lange ansikter og en skuffet stemning blant de norske spillerne som ankom pressesonen etter kampen.

- Det er jævlig skuffende, selvfølgelig. Vi jobbet og slet, og innsatsen var der. Men vi ble for unøyaktige fremover, og det ble for mange personlige feil. Vi setter heller ikke sjansene vi får, og vi hadde mange store sjanser som vi vanligvis setter ni av ti ganger, sier John Arne Riise til Nettavisen.

- Hvordan var stemningen i garderoben etter kampen?

- Hvilken stemning? Det var ikke mye stemning der inne nå. Folk satt for seg selv, noen bannet, noen gikk rett i dusjen. Vi er skuffa, for vi har gledet oss lenge til denne kampen.

Albanias mål kom etter et flott skudd som følge av en frisparkvariant. Hamdi Salihi fikk stå helt alene og stille inn siktet. For dårlig, mener Riise.

- Vi har mannsmarkering, og han kom fra offside uten at noen markerte ham. Han løp bare forbi, og jeg vet ikke hvem som hadde ham. Det var et lurt trekk, men enda bedre satt, sier han.

- Hva skal vi si om drømmen om Brasil-VM nå?

- Den fikk seg en strek i regninga. Nå har vi en kamp i juni mot Albania som vi må vinne. Taper vi den, er vi fem poeng bak, og da blir det veldig tøft. Vi har satt oss i en vanskelig situasjon, og det er ikke første gang.

Nå mener han Norge må konsentrere seg om å få en playoffplass, hvis Sveits vinner sin kamp borte mot Kypros lørdag.

- Da blir det for langt frem til førsteplass, og da må vi tenke på playoff. Men akkurat nå vil jeg bare komme meg hjem og drukne sorgene, avslutter Riise.

Sjekk Nettavisens spillerbørs: Slik spilte Norge

Alexander Søderlund var ekstra skuffet, for angrepsspilleren mener Norge ble snytt for straffe da han gikk i bakken etter seks minutter.

- Jeg skal bare sette bredsiden til for å sette ballen i mål, men får et kakk på ankelen. Da havnet jeg i ubalanse, han sprang meg ned enda en gang, og da er det vanskelig å score.

- Du er ikke i tvil om at det er straffespark?

- Jeg synes jeg skulle hatt straffe.

Søderlund mener det er ekstra skuffende at dommeren overså hendelsen i en så viktig kamp.

- Det er utrolig kjipt. Vi skulle vinne i dag, og ødelegger mye for oss selv når vi ikke klarer det. Målet vårt er å komme til VM, og det blir vanskeligere nå. Vi får bare stå på og vinne resten av kampene, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Haugesund-spissen spilte på Norges høyreside i en 4-5-1-formasjon, der han skulle fungere som en ekstra spiss de gangene Norge hadde ballen i laget.

Taktikken var ikke vellykket, og Norge slet med å skape sjanser i store deler av kampen.

- Våger Norge nok, i en hjemmekamp mot Albania, et av de antatt svakeste lagene i gruppa?

- Det kan du si, og jeg kunne ønske at jeg hadde spilt lenger opp i banen. Men det er sånn vi har spilt, og det er dette vi er vant med, og da blir det sånn. Men vi får dra hjem og se på det, sier han.

Joshua King ankom også pressesonen med en skuffet mine. Han var langt nede etter det uventede hjemmetapet.

- Vi taper på hjemmebane foran hjemmefansen og en haug med albanere, jeg følte meg som på bortebane i et par sekunder der, og det er alltid surt å tape. Spesielt i en så viktig kamp, sier Joshua King.

Angrepsspilleren, som fikk spille den siste halvtimen på Ullevaal, tror fortsatt Norge har en god mulighet til å kvalifisere seg til Brasil-VM.

- Jeg tror fortsatt det er muligheter. Det blir tøft, og vi gjorde det vanskelig for oss selv nå, men jeg tror fortsatt det er en mulighet, sier han.

Norges neste kvalifiseringskamp er borte mot Albania 7. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag