RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vil flytte Barcelona til den franske ligaen

NYTT LAND? Lionel Messi og Barcelona kan ende opp utenfor La Liga.
NYTT LAND? Lionel Messi og Barcelona kan ende opp utenfor La Liga. Foto: Lluis Gene (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Partene skal angivelig ha vært i samtaler.

Det har lenge vært diskusjoner rundt hvorvidt den spanske autonome regionen Katalonia skal løsrive seg fra Spania. Myndighetene i provinsen har nå varslet en folkeavstemning, selv om sentralmakten i Madrid er imot.

Valget er lagt til den 9. november i år.

Støtten for en løsrivelse skal ifølge undersøkelser være stor i regionen. En eventuell løsrivelse kan også få store konsekvenser for fotballen i Spania.

Blant annet kan storklubben Barcelona bli flyttet ut av La Liga.

- Vi har ikke mulighet til å skape en konkurransedyktig liga selv. Det bor kun rundt syv millioner i Katalonia-området. Det ville blitt for få lag og vi må derfor søke oss til en annen liga. Vi kan fortsette i den spanske, eller flytte til den franske, sier Xabier Trias, som er borgemester i byen Barcelona.

Den katalanske avisen Interviu skriver nå at fotballklubben Barcelona allerede har begynt planleggingen av muligheten for et selvstendig Katalonia.

BORGEMESTER: Xavier Trias er usikker på Barcelonas fotballframtid.

Ifølge avisen har klubben tatt kontakt med den franske ligaen og ytret et ønske om å forlate La Liga og i stedet bli en del av det franske systemet.

Barcelona håper å dra nytte av samme unntaksregel som har gitt Monaco plass i den franske ligaen. Monaco er som kjent et selvstendig fyrstedømme.

Interviu skriver videre at det er den franske etterretningstjenesten som har oppdaget denne kontakten mellom Barcelona og den franske ligaen.

Nyheten skal ikke ha blitt tatt godt imot av myndigheter i Spania.

Spansk etterretning på sin side skal ha oppdaget at det finnes en avtale mellom Barcelona og de katalanske myndighetene om at klubben åpent skal vise sin støtte for selvstendighet i forkant av folkeavstemningen i november.

Den franske ligaen skal imidlertid være lunkne til å ta inn Barcelona.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere