*Nettavisen* Sport.

- Vil gi Di Matteo Chelsea-jobben

Foto: AFP/Scanpix

Men Roman Abramovitsj tar ingen sjanser.

Roberto Di Matteo har gjort en meget god jobb siden han overtok rollen som manager for Chelsea i vinter.

Italieneren var assistenten til André Villas-Boas, men da portugiseren fikk sparken etter flere svake resultater steppet han inn i sjefsstolen.

Resultatet har vært at de blå har stukket av med seier i både FA-cupen og Champions League i vår. I Premier League ble det bare en sjetteplass.

Ettårskontrakt
Spekulasjonene har vært mange rundt om Di Matteo får fortsette i jobben også neste sesong. Det er opp til eier Roman Abramovitsj å bestemme.

Ifølge troverdige The Times skal imidlertid russeren være fristet til å gi italieneren en sjanse. Avisen skriver at Di Matteo vil få ett års prøvetid som manager.

Abramovitsj skal ha innsett at 41-åringen har kvaliteter og ambisjoner som kan gjøre ham til en ypperlig manager for londonklubben, skriver The Times.

Russeren er likevel ikke helt overbevist, og vil løse dette ved å tilby den tidligere midtbanemannen en ettårskontrakt i første omgang.

Den tidligere MK Dons-sjefen skal være åpen for en slik løsning. Di Matteo skal ha bred støtte både innad i spillergruppen og blant klubbens supportere.

Skal satse hardt
Abramovitsj har lenge lekt med tanken om å hente tidligere Barcelona-trener Josep Guardiola til Stamford Bridge, men har kanskje innsett at det kan bli vanskelig.

Spanjolen takket for seg i den spanske toppklubben etter den inneværende sesongen. Offisielt har Guardiola sagt at han vil ta et år fri fra fotballen.

Det er også ventet at Chelsea vil satse hardt på å bygge videre på sitt mesterlag i sommer. Rykter vil ha det til at folk som Hulk, Radamel Falcao og Eden Hazard er aktuelle for klubben.

Samtidig kan Champions League-helten Didier Drogba forsvinne. Ivorianeren står uten kontrakt til sommeren, og framtiden skal ikke være avgjort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.