RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JON SUPER (Ap)

- Vil gjøre United arabisk

Sist oppdatert:
Qatars kongefamilie har 14 milliarder kroner å bruke.

Manchester City er allerede arabisk gjennom eieren Sheikh Mansour, som styrer Abu Dhabi.

Det har tydeligvis de kongelige i Qatar blitt litt misunnelige på. Ifølge en eksklusiv sak i Daily Mirror, ikke englands mest pålitelige avis riktignok, skal en offisiell henvendelse fra Qatar til Glazer-familien være nært forestående.

Avisen siterer «gode kilder» i Midtøsten, og hevder at en avtale om salg kan komme i stand allerede i løpet av enste uke. Mandag skal nemlig representanter for kjøperen, hvis nøyaktige identitet er ukjent, være på plass i Manchester for å starte forhandlinger.

Ifølge avisen vil prisen ligge rundt 1,5 milliarder pund, eller like oppunder 14 milliarder kroner. Den qatarske kongefamilien mener at dette vil være en god handel, selv om de nåværende eierne vil gjøre en solid fortjeneste om den salgssummen er rett.

Den amerikanske Glazer-familien har rukket å bli mektig upopulære blant United-fansen, og skal ifølge The Mirror være villige til å selge.

Qatar satser stort på fotball, og skal arrangere VM i 2022 – rett nok etter en svært omstridt tildelning. Samtidig har landet kjøpt seg inn i fotballklubber som Malaga og Paris St. Germain. Som et resultat er PSG den europeiske klubben som har brukt nest mest penger på overganger i sommer, bare slått av Manchester City med usle tre millioner pund.

Samtidig kommer nyheten om at Manchester United ifølge Reuters skal ha fått akspertert sin søknad om å bli børsnotert i Singapore. Det betyr at Glazer-familien kan legge ut aksjer for opptil én milliard dollar for salg. Målet er å redusere Uniteds gjeld.

Reuters siterer imidlertid en anomym kilde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere