*Nettavisen* Sport.

- Vil ha omstridt sluttspill i Tippeligaen

NY STRUKTUR? Tippeligaen slik vi kjenner den,kan snart være historie.

NY STRUKTUR? Tippeligaen slik vi kjenner den,kan snart være historie. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Vil forandre strukturen på Norges øverste divisjon.

Styret i Norges Fotballforbund skal onsdag og torsdag vurdere forslaget om å kutte eliteserien til 14 lag og innføre sluttspill.

Ifølge VG skal det etter seriekomiteens forslag innføres et «sluttspill» etter 26 runder, hvor de sju beste lagene møtes i kampen om medaljer og europacupspill, mens de sju nederste må ut i nedrykkssluttspill.

Lagene skal ta med seg poengene fra de første 26 seriekampene. Tidligere i høst skrev Firda at også 1. divisjon blir kuttet fra 16 til 14 lag. Da ble det også kjent at NFF ønsker å kutte fra fire til to avdelinger i 2. divisjon, mens det innføres et nytt nivå med fire eller seks avdelinger under der igjen.

Samtidig er det ønske om å gjeninnføre en regional 3. divisjon med mellom 12 og 18 avdelinger.

Bjarne Berntsen i seriekomiteen sier til VG at det er så stor uenighet om forslaget blant toppklubbene at NFF-styret er bedt om å ta en ny høringsrunde før saken eventuelt fremmes på Fotballtinget i februar 2016.

– Vår anbefaling er en veldig grundig høring på helheten i forslaget. Vi synes ikke vi har kommet fram til en så stor enighet at det vil være riktig å anbefale forslaget uten en større forankring i norsk fotball. Nå blir det opp til forbundsstyret om de vil gå videre med dette eller legge det dødt, sier Berntsen til VG.

Særlig kritikk er det rettet mot sluttspillordningene. Skottland og Belgia har lignende sluttspill. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.