*Nettavisen* Sport.

- Vil heller vinne 1-0

Foto: Reuters/Scanpix

Manchester City nærmer seg Mesterligaen.

11.04.10 21:18

MANCHESTER CITY - BIRMINGHAM 5-1:

Manchester City har vist stor effektivitet de siste kampene, og målene renner regelrett inn for Roberto Mancinis gutter om dagen. Mot Burnley puttet de lyseblå seks ganger, og søndag var det dags igjen. Hjemme mot Birmingham kunne City-spillerne juble ved hele fem anledninger, og dermed ser det også meget lyst ut med tanke på den ettertraktede fjerdeplassen i ligaen.

City ligger nemlig fire poeng foran Tottenham på femteplass, og selv om londonlaget har én kamp mindre spilt, så er det Mancinis disipler som er i førersetet når noen få serierunder gjenstår.

- Jeg er glad og stolt
Den italienske treneren mener likevel at det blir viktig å holde fokus helt inn, og at det ikke er noen grunn til å ta noe på forskudd.

- Om vi vinner de fem neste kampene 1-0, så vil jeg være mer fornøyd enn det jeg er nå, sier Mancini ifølge Sky Sports.

- Vi spilte fantastisk i dag, og jeg er stolt og glad. Det er bare å gratulere spillerne. De spilte en meget god kamp, fortsetter han.

Carlos Tévez (2), Nedum Onuoha og Emmanuel Adebayor (2) sørget for scoringene til hjemmelaget, mens Cameron Jerome var mannen bak Birminghams tørstemål, som kom rett før pause.

- Carlos og Emmanuel er utrolige spisser. Om de fortsetter å spille på denne måten er det store sjanser for at vi sikrer fjerdeplassen, sier Mancini om superspissene sine.

- Tevez fikk målet
Onuoha ble for øvrig også først kreditert 2-0-målet, men fortalte etter kampen at Carlos Tevez hadde vært borti ballen før den gikk inn.

- Han kan få det. Han løp bort til meg i pausen for å snakke om det. Han er desperat etter å bli toppscorer denne sesongen, sier backen om lagkameraten som nå har scoret 21 ligamål.

Birmingham-manager Alex Mcleish mener imidlertid at hans lag ga vertene litt mye hjelp.

- Vi forsvarte oss dårlig i flere situasjoner, og spesielt ved målene i andre omgang, sier skotten.

- Men vi har kapasitet til å slå tilbake. Vi har vist det før, avslutter han.

Birmingham ligger trygt som nummer ni på tabellen med 46 poeng fra 34 kamper så langt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.