*Nettavisen* Sport.

- Vil hjem for å bli frisk

Foto: Anders Wiklund (Scanpix)

Karl-Oskar Fjørtoft har fortsatt en lang vei å gå før han er i aksjon på fotballbanen. Hammarby-spilleren tror veien tilbake vil være kortere hvis han får sjansen i Aalesund.

01.12.04 14:19

Karl-Oskar Fjørtoft kollapset i forkant av en kamp for svenske Hammarby for to måneder siden. Først fryktet man at det dreide seg om hjerteproblemer, men i ettertid har han fått diagnosen «stress som tangerer til utbrenthet». Det er fortsatt uklart når 29-åringen er tilbake på fotballbanen.

Tilbakefall
- Det gikk veldig bra med ham i begynnelsen, og han var på en del treninger. Men så ble han litt verre igjen for et par uker siden. Jeg tror absolutt at han kommer tilbake som fotballspiller, men foreløpig må han bare konsentrere seg om dagliglivet, sier Hammarbys klubblege, Johan Leandersson, til TV 2 Nettavisen.

- Karl-Oskar er i første omgang sykmeldt ut året. Han får behandling, og er på bedringens vei, men er ikke klar til å begynne å trene igjen, sier legen.

Vil hjem
Sunnmørsposten skrev tirsdag at den tidligere Hødd-, Molde- og Rosenborg-spilleren har lyst til å flytte hjem til Sunnmøre og fortsette karrieren i Aalesund. Fjørtofts agent Kjetil Osvold bekrefter at midtbanespilleren trolig flytter hjem til Norge.

- Hovedpoenget er at han ønsker å bli 100 prosent frisk. Og han mener det er størst sannsynlighet for det hvis han flytter hjem til Norge, sier Osvold til TV 2 Nettavisen.

- Han er under kontrakt med Hammarby i to år til, og klubbene må bli enige seg i mellom før noe kan skje. Men Karl-Oskar har lyst å dra hjem, og er veldig interessert i å spille for Aalesund. Dette vet klubbene, så nå må vi finne ut om det er mulig å finne en løsning på dette, fortsetter han.

Ifølge Sunnmørsposten skal den sportslige ledelsen i Aalesund FK diskutere en mulig overgang med den svenske klubben i løpet av kort tid.

Karl-Oskar Fjørtoft har selv gitt uttrykk for at han ikke ønsker å snakke med media slik situasjonen hans er for øyeblikket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.