- Vil være en fantastisk prestasjon

Foto: Aleksander Andersen

En av Skandinavias beste trenere roser Ole Gunnar Solskjær. Og kommer med en advarsel.

25.07.11 21:19

Tidligere Molde- og Stabæk-trener og en av Skandinavias mest meritterte trenere, Hans Backe, er imponert over jobben Ole Gunnar Solskjær gjør med sitt Molde-mannskap.

I et intervju med United.no forteller svensken, som nå leder New York Red Bulls, at det vil være en fantastisk prestasjonen om Solskjær leder moldenserne til seriegull allerede i sin første sesong med klubben.

- Lært mye i United
- Skulle han ta gull med Molde vil det være en fantastisk prestasjon, forklarer 59 år gamle Backe.

- Ole Gunnar har sikkert lært mye i Manchester, men som A-lagstrener kreves det at man står på egne bein, får inn rett type spillere, balanserer laget og tenk ikke minst på alle avgjørelsene som skal tas. Klarer han det i sin første seniorjobb vil det være fantastisk, legger han til.

Og Backe bør vite hva han snakker om.

Han har vunnet tre seriegull med FC København og ett med Aalborg i den danske Superligaen, og blant annet vært assistenttrener hos lag som Manchester City og det meksikanske landslaget.

- Må gjøre det igjen og igjen
Sist sesong førte han også New York Red Bulls til førsteplass i den østlige divisjonen i MLS, før klubben røk ut i kvartfinalen i playoffrunden mot San Jose Earthquakes.

Men til tross for rosen, har han også noen advarende ord til Solskjær - selv om det skulle ende med Tippeliga-gull for Molde denne sesongen:

- Han må gjøre det igjen og igjen og igjen. Alle kan vinne ett år. Ikke alle klarer å holde seg i toppen, mener Backe.

Molde leder for øyeblikket Tippeligaen med tre poeng foran Tromsø på andreplass, men med en kamp mer spilt.

De antatt største utfordrerne til gullet, Rosenborg og Vålerenga, ligger henholdsvis ti og elleve poeng bak laget fra rosenes by.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.