*Nettavisen* Sport.

- Vil være en spiller som scorer mål

Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Markus Henriksen ropte på ballen, fikk den – og tryllet kanskje Rosenborg rett til Europa.

28.07.10 23:37

AIK - ROSENBORG 0-1:

STOCKHOLM (Nettavisen): - Helt fantastisk. Det var mye følelser som kom ut, sier Markus Henriksen

Rosenborgs yngste spiller snakker om det som skjedde etter 33 minutter på Råsunda i Stockholm onsdag kveld.

Det startet med at Per Ciljan Skjelbred avviste et initiativ fra Mikael Dorsin på venstrekanten og vendte innover i banen. Skjelbred trillet ballen videre til Markus Henriksen, som er blitt 18 år siden han scoret mot Linfield for en uke siden, og som leverte en manøver så iskald at den kunne forlede uvitende til å tro at gutten ikke har gjort annet enn å spille europacupfotball de ti siste årene.

- Ropte på ballen
Han kjørte en skuddfinte med høyrebeinet, la ballen over på venstre og plasserte den presist til side for keeper fra 18 meter.

- Jeg så at jeg hadde rom da Per vendte innover, og ropte på ballen. Heldigvis fikk jeg den. Jeg så at forsvarsspilleren kom fort, og håpet han ville ruse – og det gjorde han. Da var det bare å legge den over på venstrebeinet og skyte, sier Henriksen.

Venstre er på ingen måte godfoten, men der og da var den mer enn god nok.

- Jeg så fort at ballen hadde relativt fin retning, innrømmer mannen som har vært den største positive overraskelsen i Tippeligaen denne sesongen.

- Virket slitne
At scoringen var uhyre viktig sier seg selv – bortemål teller tross alt dobbelt ved mållikhet i E-cup. Men den var også viktig fordi den tvang AIK til å begynne med noe de ikke er så gode til, og til da heller ikke hadde vist særlig vilje til, nemlig å angripe.

Det ga Rosenborg overgangsmuligheter, til og med nokså mange av dem. Dessverre ble samtlige skuslet bort.

- Det var en helt grei kamp. Men det var ingen som kom opp på sitt aller beste nivå. Mot slutten virket vi litt slitne, erkjenner Henriksen, som også selv fikk blandede tilbakemeldinger fra sjef Nils Arne Eggen.

- Han var veldig variabel, som de andre, mener Eggen.

Matchvinner og bærer
At Henriksen har en stor framtid er Eggen likevel ikke i tvil om. Og Henriksens scoring imponerte definitivt også Eggen.

- Det der er en av hans ferdigheter, fastslår han.

Både Eggen og Henriksen anser mulighetene for å slå AIK også på Lerkendal om en uke som gode. Gjør Rosenborg det, eller spiller uavgjort, er de allerede klare for gruppespill i Europa League. De får i tillegg muligheten til å spille playoff om en plass i Champions League.

Og Markus Henriksen lover å gjøre sitt for at det blir avansement. Han scorer mer enn gjerne for tredje kamp på rad i europacupsammenheng.

- Jeg vil være en spiller som scorer mål, sier han – før han tar grep i den siste transportkassen som står i korridoren utenfor RBK-garderoben og haster mot bussen.

Det hjelper nemlig ikke å være matchvinner. Er man yngst, er man også slave. Sånn er hierarkiet i fotballen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.