*Nettavisen* Sport.

- Ville ikke ha sett lyst på en eventuell rettssak

- Det er ganske opplagt at dette er grove ærekrenkende beskyldninger rettet mot Hallén i boken, sier fotballpresidentens advokat om beskyldningene som kommer frem i boken Fotballagenten. Foto: (NTB Scanpix)

Yngve Halléns advokat synes det er «pussig» hvis Kagge forlag har tatt juridisk vurdering av bokutgivelsen.

- Det er ganske opplagt at dette er grove ærekrenkende beskyldninger rettet mot Hallén.

Det sier advokat Jon Wessel-Aas om Knut Høibraatens korrupsjonspåstander mot fotballpresident Yngve Hallén i boken «Fotballagenten».

Den tidligere fotballagenten Høibraaten hevder i boken at Hallén skal ha mottat svarte penger da han var daglig leder i Sogndal.

Ifølge den tidligere agenten skal Hallén, samt en sportsdirektør ha krevd 5000 euro hver for overgangen til nåværende Brann-keeper Piotr Leciejewski, da han kom fra polsk fotball i 2008.

- Grunnløse påstander
Det forstår fotballpresidentens imidlertid lite av, forteller Halléns advokat Wessel-Aas.

- Påstandene er helt grunnløse, som han sier. Her baserer forfatteren seg på én kilde, som selv ikke virker å være helt konsekvent. Hallén kjenner ikke denne kilden, men påstandene er grunnløse, sier Wessel-Aas til Nettavisen.

Nå varsler advokaten at de vil kreve erstatning.

- Det er på en måte den eneste måten å bli renvasket på, hvis ikke forlaget selv dementerer og trekker tilbake dette. Det er ikke sånn i Norge at man får stoppet en slik utgivelse på forhånd, med mindre det dreier seg om rikets sikkerhet eller svært sensitive personopplysninger. Det blir ikke gjort noe forsøk på å stanse utgivelsen gjennom rettslig sensur, sier Wessel-Aas.

- Det blir snakk om et oppreisningskrav, men det er ikke pengene Hallén er ute etter, det er å få slått fast at dette er udokumenterte og uriktige beskyldninger, forklarer fotballpresidentens advokat.

Wessel-Aas mener forlaget ikke bør se frem til en eventuell rettssak.

- Jeg må bare si at jeg synes det er pussig hvis det stemmer, som forlaget sier, at de har gjort en juridisk vurdering av dette. Jeg ville ikke se så veldig lyst på en eventuell rettssak hvis jeg var forlaget eller forfatteren her, sier advokaten.

- Oppsiktsvekkende
Wessel-Aas mener at man ikke kan slippe unna bare fordi påstandene er utgitt i bokform.

- Bare fordi man utgir ting i bokform, og at dette er forfatterens personlige beretninger, er man ikke unntatt alle regler som gjelder alle andre. Man er underlagt samme ansvar som dere er i avisene. Det virker som et ekstremt tynt kildegrunnlag å bygge på. Det ser ut som forfatteren bevisst ikke har kontaktet noen andre som kunne belyse disse påstandene, ikke en gang den han henger ut i boken, nemlig Hallén. Det i seg selv er ganske oppsiktsvekkende. Så vidt jeg ser, sier han selv at han ikke vet om dette er riktig, forteller Wessel-Aas.

Til VG forteller forlagssjef Erling Kagge i Kagge Forlag at de ikke er redd for å gå på en smell i en eventuell rettssak.

– Norge er et fritt land, og det er opp til enhver hvem han vil saksøke. Forlaget har selvfølgelig vurdert bokens juridiske sider, og vurderingen er også foretatt sammen med advokat John Christian Elden. Vi mener bestemt at Yngve Hallén ikke vil vinne frem gjennom vårt rettssystem. Boken er Knut Høibraatens mangeartede historie om sitt profesjonelle liv som fotballagent i seks år. Forfatteren gjengir i boken en e-post fra sin kollega som blant annet refererer til svarte penger i Sogndal, men Høibraaten understreker også at han ikke vet hvem som har mottatt pengene.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag