*Nettavisen* Sport.

- Ville vise at jeg fortjener det

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Landslagsuttatte Markus Henriksen satte Vålerengas midtbanetrio i skyggen i toppkampen.

ROSENBORG - VÅLERENGA 3-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Det har vært en begivenhetsrik uke for Rosenborgs Markus Henriksen. 18-åringen ble tirsdag tatt ut i sin første A-landslagstropp som den yngste på nesten 30 år. Søndag avsluttet han uken med toppkamp og gullduell mot Vålerenga.

Et Vålerenga-lag som ikke kunne skjønne at de ikke fikk med noen spillere i den samme troppen unge Henriksen er med i.

Men mens Vålerengas Harmeet Singh, Mohammed Fellah og Kristofer Hæstad ble mindre og mindre synlig utover i toppoppgjøret, var Henriksen solid for trønderne gjennom hele oppgjøret.

Tre minutter før full tid kronet han nærmest selvfølgelig Rosenborgs festaften med å kline ballen i krysset og dermed sikre seieren for hjemmelaget.

- Ville vise at jeg fortjener det
Og selv om Markus Henriksen ikke selv har tenkt så altfor mye på duellen mellom ham og Vålerenga-spillerne, erkjenner Henriksen at det var spesielt å få måle seg mot laget som har brukt den siste uken til å omtale seg selv som Norges beste fotballag.

- Det er artig å spille godt mot de beste, det er jo der man virkelig viser hva man er god for. Dette er helt klart blant de beste lagene vi har møtt i år, sier Henriksen.

Men Henriksen vil ikke si at han har tenkt spesielt på oppgjøret mot Vålerenga etter landslagsuttaket, men han er klar på at han har ønsket å vise hvorfor han er inne i varmen til Drillo.

- Jeg har ikke tenkt på duellen på midtbanen, det har jeg ikke. Men det er klart at jeg har lyst til å vise hvorfor jeg kom med og at jeg fortjener plassen, sier Henriksen til Nettavisen.

- Må vinne slike kamper
Unggutten innrømmer samtidig at Vålerenga-spillernes opphaussing i media bare har bidratt til å gi trønderne motivasjon.

- Vi var veldig tente i dag. Vi ville vise at det er vi som skal ta gullet. At de har prata i media har bare tent oss ekstra. Skal de kalle seg Norges beste lag, så må de vinne slike kamper, mener Henriksen.

- Må spille godt
Hans sjef, Nils Arne Eggen, sørget først for å sende gullgutten i dusjen. Deretter sa han seg enig i at ungguttens mål var en perle, men Rosenborgs trener synes at resten av Henriksens prestasjon var under pari. Det er ikke nødvendigvis bare negativt; det sier også noe om nivået Rosenborgs juvel har inne.

- Hva kan Markus Henriksen få ut av den kommende landslagssamlingen, i forhold til sin utvikling som fotballspiller?

- Hvis han slipper til må han spille godt. Gjør han det, da er han landslagsspiller, sier Eggen til Nettavisen.

Rosenborg-treneren er nemlig klokkeklar på at så lenge Henriksen er funnet god nok for troppen, er han også aktuell for å spilletid.

- Men hvilken rolle han er tiltenkt å ha i troppen, det må dere spørre Egil (Olsen red.anm) om.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.