- Viser at de frykter meg

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Godset-strategen Stefan Johansen er i sitt livs form

28.06.13 15:19

Stefan Johansen nyter tilværelsen på tabelltoppen. Strømsgodsets midtbanedirigent lover at drammenserne vil slå tilbake etter tapet mot Rosenborg.

– Vi skulle helst ha vunnet der oppe, men vi ville uansett fortsette å lede serien. Jeg er ikke bekymret. Vi tapte fortjent, men gode lag slår som regel tilbake med en gang. Vi har en god mulighet mot Tromsø lørdag. Det er det vi jobber vi med først, sier Johansen til NTB.

Fridager
Vardø-gutten kjemper for andre sesongen på rad om seriemesterskapet. I fjor ledet SIF lenge, men måtte se at Molde stakk ifra i høstsesongen.

– Vi må lære av det som skjedde i fjor. Da ledet vi også serien. Det er viktig å fokusere på den neste kampen, ikke hva som kan komme til å skje, sier den tidligere Bodø/Glimt-spilleren.

Han fikk noen fridager i Bodø denne uken. SIF-trener Ronny Deila mente Johansen trengte litt hvile etter en hektisk juni måned med spill for Norge U21 i EM i Israel. Hjemme med familien kunne eliteseriens beste spiller i vårsesongen lade batteriene sammen med familien. Spesielt for lillebror var det stort å få besøk av Godset-strategen.

– Fysisk er jeg i min livs form. Og fotballmessig dukker det hele tiden opp nye utfordringer. Det så du i Trondheim sist da RBK kom ut for å ta meg ut av kampen. Det gir inspirasjon, for det viser at de frykter meg på forhånd. Da er det opp til meg å rive meg løs og likevel dominere på vår måte, sier Johansen.

Gir andre rom
At motstanderen har begynt å markere ham ut av kampene, ser Stefan Johansen på som en tillitserklæring.

– Da vet jeg at de frykter meg og at det er noe de har tenkt på før kampen. Det er bare positivt, sier midtbanespilleren.

Han virker å like oppmerksomheten som følger med når laget topper serien og han stadig omtales som den beste hjemlige spilleren. Johansen påpeker også at når motstanderne velger å «ta» ham ut av kampene, åpner det for de øvrige Godset-spillerne.

– Det gir først og fremst mer rom for andre. De ødelegger mye for seg selv når de møter oss. Vi har to gode stoppere som kan bli med fram, to gode midtbanespillere som er veldig god med kula og vi har vinger som kan trekke innover i banen. De får større rom, men jeg blir jo tatt litt mer ut av kampen. Men det betyr ingenting så lenge vi vinner. Da kan hvem som helst få ta meg ut, sier Johansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.