*Nettavisen* Sport.

- Viser ikke tilstrekkelig respekt for Norge

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)

Island topper ikke laget mot Portugal i EM-kvalifiseringen.

05.10.10 09:20

Det islandske fotballforbundet har vedtatt å prioritere U21-landslaget og vil la U21-treneren få førstevalg før A-landslagssjef Ólafur Jóhannesson.

- Jeg kan bekrefte at styret besluttet å la U21-landslaget velge fritt blant de spillerne som var tilgjengelige for spill mot Skottland, sier pressesjef Ómar Smárason til TV 2 Sporten .

Sju spillere trekkes ned
Totalt trekkes hele sju spillere ned fra A-laget til U21-landsalget

- Det er en gal avgjørelse, og viser ikke tilstrekkelig respekt for Norge og de andre lagene i vår gruppe. Av hensyn til dem, burde de beste spillerne alltid spille på A-landslaget i kvalifiseringskamper, mener A-landslagssjef Ólafur Jóhannesson, ifølge TV 2.

Jóhannesson sier at vurderte å trekke seg som følge av vedtaket, men har landet på å fortsette i jobben ut EM-kvalifiseringen.

- En unik sjanse
Blant de syv som er flyttet ned et hakk er Vikings Birkir Bjarnason.

- Jeg har egentlig ikke fått med meg så mye, men har skjønt at det var litt uenighet. Vi har en unik sjanse med U21-laget, sier Bjarnason til TV 2 Sporten.

Islands U21-lag har muligheter til å kvalifisere seg til EM i 2011, mens Island nok har liten tro på seier mot Portugal på A-landslagsnivå.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.