*Nettavisen* Sport.

- Visste at jeg kunne stole på Solskjær

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Moldes seier i Fredrikstad gjør at Sandnes Ulf fortsatt har muligheten til å spille tippeligafotball i 2013.

18.11.12 22:13

AAFK - SANDNES ULF 3-1:

ÅLESUND (Nettavisen): Forrige runde slo Sandnes Ulf gulljagende Strømsgodset på hjemmebane. Dermed kunne Molde innkassere gullet.

I siste og avgjørende runde hadde Ole Gunnar Solskjærs menn muligheten til å gjengjelde gulltjenesten fra Sandnes. Moldes to overtidsscoringer borte mot Fredrikstad førte til full jubel hos Sandnes Ulfs tallrike supportergjeng på Color Line Stadion.

- Vi hjalp Molde sist; nå hjalp de oss. Jeg må rette en stor takk til Ole Gunnar og Molde. De hadde ingenting å spille for, men var det et lag jeg følte meg sikker på at jeg kunne stole på, så var det Molde. Jeg er både imponert og takknemlig, forteller Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til Nettavisen.

Hjelpen fra Molde var helt essensiell. Foran serieavslutningen hadde Sandnes Ulf alt i egne hender. På Color Line Stadion fikk de imidlertid det tøft. Først scoret Leke James sitt fjerde mål på de siste fem kampene etter en smart cornervariant. Dernest dro Jo Nymo Matland frem en frisparkperle fra 20 meter, før Lars Fuhre kompletterte angrepet som Jonatan Tollås initierte med sin 3-0-scoring.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Mellomfornøyd
Samtidig benyttet Sogndal muligheten til å passere Sandnes Ulf med seieren over Brann, mens Fredrikstad var nær ved å ta alle poengene mot Molde. Solskjærs gullgutter reddet imidlertid Sandnes Ulf fra direkte nedrykk.

- Vi var i førersetet før denne runden, og jeg hadde tro på at vi kunne avgjøre dette selv og ende på sikker plass. Samtidig er AaFK borte en av de tøffeste kampene i Tippeligaen, og vi visste at vi lå utsatt til på tabellen. Slik som det utviklet seg, er vi brukbart fornøyd med kvalik, sier Andersen til Nettavisen.

- Hadde du spurt meg før sesongen, ville jeg vært godt fornøyd med kvalik. Vi er helt nye på dette nivået, og den samlede poengsummen vår er jeg meget fornøyd med. Vi har lært mye og avsluttet sesongen på en meget god måte, fortsetter Sandnes Ulf-treneren.

I storform
Blant annet har de lyseblå scoret 12 mål i de tre siste hjemmekampene mot lag som Strømsgodset, Tromsø og Fredrikstad.

- Også mot AaFK i dag synes jeg prestasjonen er bra. Jeg er fornøyd med hvordan spillerne opptrådde. Men de marginene som vi har hatt med oss i det siste, hadde vi mot oss i dag. AaFK var effektive; det var ikke vi. I tillegg ble vi nok snytt for straffespark, mener Andersen.

40-åringen peker da på situasjonen hvor Tommy Høiland gikk i bakken på overtid. Hovedpersonen selv var klar på at Sandnes Ulf burde blitt tildelt sitt nittende straffespark de siste to sesongene, men var mest opptatt av å rette blikket frem mot kvalifiseringskampen mot Ullensaker/Kisa.

- Hvis alle spillerne våre er fokuserte og på sitt beste, skal vi slå dem. Men de er et godt lag, og vi må ikke ta for lett på oppgaven, forteller Høiland, som anser sitt eget lag som favoritter.

Så offensiv er ikke trener Andersen i sin tilnærming til kampen som avgjør Sandnes-klubbens skjebne.

- Begge lag har 50 prosents sjanse for å gå seirende ut av oppgjørene. Det blir to cupfinaler der vi må være maksimalt skjerpet. Vi må riste av oss tapet mot AaFK, restituere oss og starte forberedelsene mot disse kampene så raskt som mulig. Det positive er at vi i hele høst har vist gode prestasjoner, og jeg synes kampen i dag var nok et eksempel på det, mener den tidligere Bryne-profilen.

Arne Erlandsen
Mot Arne Erlandsens Ull/Kisa er det imidlertid ikke sikkert at gode prestasjoner er nok.

- Alle vet hva Erlandsen står for. På mange måter er det et av de ekleste lagene vi kunne møtt. De er kyniske, godt organiserte og fysisk sterke. Det blir to knalltøffe bataljer, spår Andersen.

At Ull/Kisa ble kun nr. 6 i Adeccoligaen og tapte hele 14 av 30 kamper, like mange som de vant, gjør likevel ikke Andersen trygg på seier.

- De er i flyten og har slått mange gode lag. De slo Sandefjord borte og Bodø/Glimt hjemme. For øyeblikket er de nok det tredje beste laget i Adeccoligaen og blir definitivt en hard nøtt å knekke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.