RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jean-Christophe Bott (AP)

- VM er over for min del

Sist oppdatert:
Men Didier Drogbas lege er ikke fullt så pessimistisk etter at stjernen brakk albuen.

Allerede etter tolv minutter av Elfenbenskystens treningskamp mot Japan i Sveits på fredag markerte Didier Drogba seg, da han satte et frispark i mål via Japans forsvarsspiller Marcus Tulio Tanaka.

Et par minutter senere måtte Chelsea-stjernen imidlertid forlate banen, og afrikanernes svenske landslagssjef Sven-Göran Eriksson hadde ikke gode nyheter etter kampen.

- Fifty-fifty
- Det er en albueskade, men vi vet ikke hvor alvorlig det er. Vi drar rett til sykehuset, sier svensken ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Dersom det er alvorlig er det veldig bekymringsverdig. Han er kapteinen vår, og en av de beste spissene i verden, legger han til.

Senere på fredag ble det bekreftet at et albuebein var brukket, noe Drogba selv tok tungt.

- VM er over for min del, skal Chelsea-spilleren ha sagt til landsmannen Kolo Toure etter kampen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Lagets lege, svenske Mats Börjesson, er imidlertid ikke like pessimistisk som stjernen selv.

- Drogba har et brudd i underarmen, i albuebeinet, og det går an å operere og legge beinet til rette. VM er ikke kjørt, sier Börjesson til Aftonbladet.

- Vi diskuterer nå hvor og når en eventuell operasjon skal gjennomføres. Hans klubb, Chelsea, må også få være med på den beslutningen, fortsetter legen, som vurderer sjansene for at Drogba rekker verdensmesterskapet som «fifty-fifty».

Tøff gruppe
Drogba gikk i bakken etter en tøff takling fra nevnte Tanaka etter et kvarters spill, og var så dårlig at han umiddelbart måtte erstattes av Seydou Doumbia.

På spørsmål om Eriksson var bekymret for at skaden vil sette Drogba ut av spill fra verdensmesterskapet i Sør-Afrika som starter neste fredag, svarte Eriksson følgende:

- Ja, jeg er bekymret. Selvfølgelig er jeg det.

Elfenbenskysten var merkbart svekket etter at Drogba hadde forlatt banen, men Japan klarte aldri å utnytte fordelen. I stedet punkterte Kolo Toure kampen ni minutter før slutt, og afrikanerne dro i land en 2-0-seier.

Elfenbenskysten har fått en av de tøffeste gruppene i VM, med Brasil, Portugal og Nord-Korea som motstandere.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere