RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vurderte om jeg skulle fortsette fotballivet

Foto: Scanpix / Terje Bendiksby
Sist oppdatert:
Thomas Sørum var dritt lei fotball og vurderte å gi seg. Tre år senere kan han få sin første landskamp.

HOTEL BRISTOL (Nettavisen): Fotballkarrieren til Thomas Sørum har vært en merkelig reise.

Fra å være avskrevet som toppspiller av Strømsgodset i 2008, har han gått til å bli en av norsk fotballs mest notoriske målscorere i Haugesund, vunnet «the double» i sin nye klubb Helsingborg, og ligger nå an til å få sin første landskamp.

- Hele året har vært et eventyr. Det blir en pangavslutning om jeg får spille på lørdag, sier Sørum til Nettavisen.

For den målglade spissen har så absolutt hatt tyngre dager på fotballbanen enn han har akkurat nå.

Veivalg
I Godset ble han aldri noen suksess, og endte opp på reservelaget i 2. divisjon. Sørum forteller at han på det tidspunktet sto overfor et veivalg.

- De siste tre årene av karrieren min har vært et eventyr og en sammenhengende opptur. Jeg våkner om morgenen og klyper meg i armen, og lurer på om det er sant. Det har gått tre år, men likevel har det gått fort. For tre år siden satt jeg på benken i Godset og vurderte om jeg skulle orke å fortsette med fotballivet. Jeg var langt nede mentalt, forteller Sørum.

- Du vurderte å legge opp?

- Jeg vet ikke hvor seriøst jeg vurderte det, men jeg var veldig, veldig lei, og langt nede psykisk. Jeg syntes fotball var kjedelig. Nå har det snudd, og jeg synes fotball har vært moro lenge nå.

- Var det så ille at det gikk ut over andre ting i livet?

- Nei, det gjorde det ikke. Jeg har bra ballast i en fin kjæreste og barn, så jeg klarte sånn noenlunde å ikke ta med meg de sportslige problemene hjem. Men jeg er nok jevnt over i bedre humør nå, enn jeg var den gangen.

- Urealistisk med landslaget
- Hva hadde du sagt hvis noen hadde kommet bort til deg etter en kamp for reservelaget til Godset, og sagt at du kom til å spille for landslaget om tre år?

- Landslaget virket uendelig langt frem. Det er ikke akkurat noe man tenker på når man spiller kamp for Godset 2 på en sliten kunstgressbane. Landslaget har vært urealistisk for meg hele veien, helt til jeg faktisk ble tatt ut. Når det er sagt, har jeg hatt to gode år, og hvis jeg skal prøve å være objektiv så skjønner jeg at de vil ta en nærmere titt på meg.

- Hva var det som gjorde at ting snudde for deg?

- Det var overgangen til Haugesund. Der fikk jeg et miljøskifte, omlegging av spillestil og ubegrenset med tillit. Det gjorde underverker for meg. De skal ha æren for at de turte å hente en desillusjonert 25-åring fra benken i Godset, det er ganske tøft gjort, påpeker han.

Skal bite fra meg
Sørum ble tidligere i år tatt ut til landslagstroppen som skulle spille mot Kypros, men måtte melde forfall. Nå synes han det er deilig å endelig få sjansen til å vise seg frem for Drillo.

- Det føles spennende og bra. Jeg er veldig glad for å bli tatt ut, og skal prøve å bite godt fra meg. Jeg har faktisk litt sommerfugler i magen, til tross for mine 28 år. Men spillergruppa er veldig vennlig, og det er lett å bli kjent med folk, så det er ikke noe problem. Både Drillo og Ola By Rise virker som to fornuftige og bra fyrer.

Sørum har allerede rukket å ha en prat med Drillo på tomannshånd, noe landslagssjefen har for vane å ha med nye spillere på landslaget.

- Jeg fortalte litt om hvordan jeg ser på meg selv, og han fortalte hvordan han ser på meg. Det var lærerikt, sier Sørum.

Ikke campingturist
Han ler godt da Nettavisen spør han om ryktene som sier at han bor i en campingvogn i Helsingborg.

- Ikke i en campingvogn, men campinghytte, som er bygd for ett år siden. Jeg bor bra, jeg, og det er mye bedre enn å bo på et hotellrom, det skal jeg love deg. Det blir man veldig lei av etter kort tid. Nå leter vi etter hus, så jeg håper det ordner seg snart. Erlend Hanstveit bor to hytter nedenfor meg, så vi er to nordmenn på desperat husjakt, ler han.

Nå skal Sørum prøve å imponere nok til at Drillo gir ham debuten på lørdag.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for å få noen minutter. Jeg gleder meg veldig, og synes det er knallmoro å få være en del av det her, avslutter Sørum.

Og spilletid kan det fort bli. Ola By Rise går langt i å love Sørum en debut.

- Vi kan bruke seks innbyttere, så det ligger i kortene at mange vil få muligheten, sier By Rise.

Kampstart lørdag er 16.00. Det kan bli neste kapittel i eventyret om Thomas Sørum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere