- Vuvuzelaer over mitt lik

Foto: JAVIER SORIANO (Afp)

Du skal være relativt tøff om du tør å møte opp på en Tippeliga-tribune med en vuvuzela.

01.07.10 13:39

Det har vært den store hitten under fotball-VM i Sør-Afrika. Av en eller annen grunn.

Men her hjemme har vuvuzelaen først og fremst irritert TV-seere, som etter først å ha feilet å gjøre noe med lydinnstillingene på TV-en, har sett fotball uten lyd. Heller det enn å ha han bisverm i stua.

Aldri i verden
Nettavisen har gjort en kjapp undersøkelse blant supporterbutikkene i Tippeligaen, og svarene er ganske entydige. Vuvuzelaen er ikke ønsket av verken klubber eller fans.

Frode Veie, sjef for Vålerenga-sjappa i Oslo sier det slik i en e-post:

- Over mitt lik.

Elsker sine egne stemmer
Holdningen er den samme i Rosenborg, Molde og i Brann.

- Vi kommer ikke til å selge vuvuzela siden vi mener våre supportere er best i landet på å skape stemning med sang! Dessuten elsker vi bergensere å høre våre egne stemmer og vi trenger dermed ikke hjelpemidler, sier Carina Forsberg, butikksjef på Brann stadion til Nettavisen.

Les også: Vuvuzela-kuppet

Vurderer forbud
I Lillestrøm hadde ikke supporterbutikken tatt stilling til om de ville ta inn vuvuzelaer da Nettavisen sendte en forespørsel, men nå vurderer klubben forbud mot instrumentet på tribunen.

- Vi vurderer hva vi skal gjøre på Åråsen i forhold til vuvuzelaen. Det har imidlertid aldri vært noe problem på våre kamper tidligere, og derfor kan vi ende med å oppfordre til sunn fornuft blant de som kommer på søndagens kamp, sier arrangementssjef på Åråsen, Kjell Hulby, til lsk.no.

Klubben har fått mange henvendelser fra folk som ønsker forbud.

- Til tross må vi gå noen runder for å være helt sikre på hva vi gjør. I utgangspunktet tilhører blåseinstrumentet den sørafrikanske fotballkulturen, sier Hulby.

Blant ni klubber som har svart på Nettavisens henvendelser, har sju bestemt seg for ikke å selge produktet mens to ikke har vurderte det – mest fordi det har vært ferie og de ansvarlige ikke har vært til stede.

Selvjustis
Supporterklubbene er også entydige i sin holdning til vuvuzelaen: Den er ikke velkommen, og folk som likevel møter opp med instrumentet kan regne med et møte med en kraftig selvjustis på tribunen.

Så du kan mest sannsynlig glede deg til et vuvuzela-frie Tippeliga-opplevelser i sommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag