RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
QATAR: Qatar kan bli neste stoppested for Xavi.
QATAR: Qatar kan bli neste stoppested for Xavi. Foto: Tony Gentile (Reuters)

- Xavi til Qatar

Sist oppdatert:
Cesc Fábregas skal ha røpt overgangen til Marca.

Xavi Hernández virker til å ha spilt sin siste sesong for Barcelona. Neste stopp blir mest sannsynlig Qatar og klubben Al Sadd for spanjolen.

Det har pågått rykter lenge blant spanske journalister, om at Xavi skal være på vei til Qatar, og tirsdag virker det meste til å være i boks.

I et intervju med Marca, går Cesc Fabregas langt i å antyde at Xavi er ferdig i Barcelona. Han fikk spørsmål om Carles Puyols fremtid, og valgte å svare at både Puoyl og Xavi ønsker å bruke mer tid på familien fremover.

Denne forsnakkelsen ligner veldig på den Gerard Piqué gjorde, da han røpte at Fabregas selv var klar for Chelsea for kort tid siden.

«Xavi til Qatar. Æsj.»
La Liga-ekspert Petter Veland frykter nå at det er slutten for Xavis storhetstid på fotballbanen.

- Ja, det aller meste tyder på at han går til Qatar nå. Den siste kommentaren til Fábregas gjør at det lenger ikke er så veldig tvil om dette, sier han til Nettavisen.

- I tillegg, dersom Luis Enrique ville hatt med Xavi videre, og Xavi ønsket å være med videre, ville dette vært bekreftet for lenge siden. I stedet har det blitt svart på på en måte som er veldig mistenkelig. Man har sett at det har vært noe på gang lenge, fortsetter Veland.

Veland uttrykte sin misnøye med Xavis valg på Twitter tirsdag:

Fremdeles god
Når det gjelder Xavis rolle i Barcelona er han nok ikke lenger den spilleren han en gang var. Der han tidligere var majesteten som styrte både verdens beste klubblag og verdens beste landslag, er han nå heller én i mengden av gode spillere.

Men Veland skulle likevel likt å sett Xavi videre i den katalanske klubben.

- Han er fortsatt god nok til å ha én rolle, men kanskje ikke den store rollen. Det er kanskje likevel lurt av han. Han gir seg mens han enda har et stort rykte. Han er en legende. Han er tross alt den mestvinnende spilleren i La Liga for øyeblikket, forteller La Liga-eksperten.

Erstatter klar
Og det å erstatte Xavi ville i de aller fleste klubber vært noe som ble sett på som en umulighet. Bare tenk deg når Manchester United mistet Paul Scholes, eller se for deg den dagen Steven Gerrard slutter å spille fotball i Liverpool. Det er spillere som er nærmest umulige å erstatte.

ERSTATTER: Rafinha skal ta over for Xavi.

Men i Barcelona har de allerede erstatteren klar, skal vi tro Veland.

- Rafinha kommer nok til å ta plassen til Xavi. Og han kan bli like god på lang sikt. Han er litt mer leken og litt mindre kortpasningsorientert, men kanskje passer det spillet til Luis Enrique bra.

Rafinha er broren til Thiago Alcântara i Bayern München. Det betyr at erstatteren til Xavi på klubblaget blir Rafinha, mens erstatteren på landslaget blir Thiago. 

Rafinha ser ut til å ha valgt seg Brasil som landslag i stedet for Spania. Han var på utlån i Celta Vigo forrige sesong, og gjorde sine saker svært bra der.

Og når han får sjansen i Barcelona er Veland helt sikker på at han tar steget.

- Klasse avler klasse. Når han får spille med så gode spillere, vil han tilpasse seg.

Barcelonas nyeste signering, Ivan Rakitic, blir, ifølge Veland, mer en erstatter for Fábregas enn for Xavi. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere