RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- YouTube-klippene holder ikke

SPENT: Joshua King er spent på å se 15 år gamle Martin Ødegaard i aksjon.
SPENT: Joshua King er spent på å se 15 år gamle Martin Ødegaard i aksjon. Foto: Simen Lønning (Nettavisen / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Joshua King gleder seg til å se Martin Ødegaard på trening.

LILLESTRØM (Nettavisen): Mandag samlet Norges landslagstropp seg i Lillestrøm i forbindelse med de kommende EM-kvalikkampene mot Malta og Bulgaria.

15 år gamle Martin Ødegaard er for første gang tatt ut til en EM-kvalifisering, og det er store forventninger til Strømsgodset-spilleren.

(Se videointervju med Martin Ødegaard nederst i artikkelen)

Også flere av lagkameratene er spente på å se unggutten i aksjon.

GLEDER SEG: Joshua King gleder seg til å se Martin Ødegaard på trening.

- Sett ham på Youtube
Joshua King er blant dem som foreløpig ikke har sett 15-åringen spille.

- For å være helt ærlig så gleder jeg meg veldig til å se ham. Jeg har bare sett de YouTube-klippene som norsk presse har lagt ut, men jeg gleder meg veldig til å se ham på trening, sier King til Nettavisen. 

Men Blackburn-spissen er tydelig på at det ikke holder å bare være god på YouTube.

- Jeg skal gi ham litt press, for han må prestere på trening også. De klippene holder ikke, humrer King.

Han legger imidlertid til at det han har sett har vært imponerende.

- Han viser lovende takter, sier King, som ikke vil ha noe imot å ha 15-åringen bak seg i en offensiv rolle på banen.

- Han ser ut som en som er flink til å skape sjanser. Det er noe vi trenger i laget. Vi må likevel ikke glemme at han fortsatt er 15 år og har mange år foran seg. Nå som han er tatt ut, må vi passe på han. Det blir mye presse på ham de første dagene, ser jeg, men jeg tror han takler det, sier King. 

- Ikke Martin som skal dra dette
På mandagens pressetreff var det liten tvil om hvem som fikk mest oppmerksomhet.

POPULÆR: Det var liten tvil om hvem pressen ville snakke med mandag.


Celtic-stjerne Stefan Johansen er også tydelig på at man ikke må legge for mye press på 15-åringen.

- Jeg spilte med Martin i Strømsgodset og jeg vet hva han står for. Han er en rolig og ydmyk gutt. Han er her fordi han har fortjent det på grunn av en veldig god sesong i Godset, sier Johansen til Nettavisen.

- Men man må huske på at det ikke er han som skal bære laget. Det er fort gjort at på grunn av all oppmerksomheten han får, er det naturlig at presset faller på han, men det blir ikke riktig. Det er folk som har vært her i lengre tid enn han som skal dra dette. Han skal være med å bidra, men det er ikke han som skal ha presset på seg. Det skal være på laget og det skal vi takle, forklarer Celtic-spilleren.

ROMKAMERAT: Mats Møller Dæhli skal dele rom med Martin Ødegaard.

Deler rom med Dæhli
Ødegaard skal dele rom med Cardiff-spiller Mats Møller Dæhli den kommende uken.

Sistnevnte har også erfaring med å debutere på landslaget i en ung alder, og håper han kan gjøre Ødegaards vei inn på laget lettere.

- Det ser ut som han er en veldig rolig gutt, og han håndterer dette fint. Vi får prøve å hjelpe ham til å få ut potensialet hans. Det blir gøy å bli kjent med ham, sier Dæhli til Nettavisen. 

- Jeg har litt erfaring med det han går igjennom, men ikke på samme nivå. Han får enda mer oppmerksomhet enn det jeg fikk og han er enda yngre enn da jeg kom inn på landslaget. Men jeg har litt erfaring med dette, så det er greit at vi bor sammen og at vi kan snakke om det, forteller Dæhli. 

Ødegaard: - Lærerikt
Ødegaard virker, som vanlig, å ta det hele med ro da han møtte pressen mandag. Han ville ikke spekulere i om han kom til å få spille mot Malta eller Bulgaria.

- Om jeg får spille eller ei, er opp til Per-Mathias. Det er lærerikt uansett, så jeg stresser ikke med det, sier Ødegaard til NTB.

(Se videointervju med Ødegaard under)


Ifølge landslagssjef Per-Mathias Høgmo, kan treningene de kommende dagene spille en viktig rolle i forbindelse med hvem som får spille.

- Vi kommer til å prøve alle spillerne i de rollene de er aktuelle. Vi kommer til å jobbe mye taktisk, sier Høgmo.

Norge møter Malta førstkommende fredag, mens Bulgaria kommer til Ullevaal mandag 13. oktober.

Det norske landslaget tapte åpningskampen i EM-kvalifiseringen mot Italia i september, og Høgmo legger ikke skjul på at de har som mål å vinne begge de to kommende kampene.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere