RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Harry Engels (2013 Getty Images)

- Zlatan mobbet meg for barten min

Sist oppdatert:
Den svenske superstjernen skal ha vært i dårlig humør mot Anderlecht.

For to uker siden dunket Zlatan Ibrahimovic inn fire mål da Paris Saint-Germain knuste Anderlecht i Champions League.

I returkampen tirsdag spilte Zlatan og Paris Saint Germain 1-1 mot belgierne, og nok en gang er det Zlatan som stjeler overskriftene etter kampslutt.

Denne gangen av mer utenomsportslige grunner.

- Spøkte med barten
Anderlecht-spiller Sacha Kljestan hevder nemlig at den svenske superstjernen rett og slett fremsto som en ufyselig fyr underveis i kampen. Ifølge Kljestan skal Zlatan blant annet ha kommentert og spøket med skjeggveksten hans.

- Etter en helt vanlig duell, snudde Ibra seg mot meg og begynte å provosere meg. Han mobbet meg for barten min, og sa blant annet at den var fryktelig, sier den amerikanske Anderlecht-spilleren til Het Nieuwsblad, ifølge The Guardian.

Men Kljestan innrømmer at han ikke var det spor bedre enn svenskenes gullklump.

- Jeg svarte med å be ham tenke på sin egen nese, sier han.

- Prøvde å ta meg
Ifølge The Guardian har flere Anderlecht-spillere reagert på Zlatans oppførsel i tirsdagens kamp. Serbiske Luka Milivojevic hevder at svensken prøvde å gi ham en karamell da ballen var et helt annet sted på banen.

- Han prøvde å ta meg da ballen var langt unna. Han var åpenbart ikke fornøyd med å hvordan han spilte, sier serberen.

Belgiske Olivier Deschacht hadde imidlertid en helt annen holdning til svenskens oppførsel.

- Jeg ville ikke å gjøre ham sint, slik at han hadde scoret fire mål. Jeg har for mye respekt for ham, sier Deschacht.

Det er imidlertid ikke første gang den svenske superstjernen slenger med leppa under en fotballkamp. Da Sverige spilte mot Færøyene i 2012, ble han stemplet som «arrogant og barnslig» av motspillerne etter å ha kalt dem «en gjeng med fiskere».

- Jeg liker ham ikke, han er så arrogant. Han slenger hele tiden kommentarer om andre spillere, seg selv, hvordan han spiller og hva han gjør. I tillegg spiller han stygt, sa Færøyene-kaptein Frode Benjaminsen til Expressen.

- Et fantastisk menneske
Viking-trener Kjell Jonevret har et helt annet inntrykk av Zlatan. Han ble kjent med spissen da han ble en del av Erik Hamréns landslagsteam, og Jonevret har ikke noe annet enn ros å gi superstjernen.

- Først og fremst har alle et bilde av hvordan Zlatan er. Det merker jeg. Når jeg for eksempel reiser rundt og holder foredrag, pleier jeg å spørre folk hva de synes om Zlatan. Da sier de at han er arrogant og «kaxig», de svarene går igjen. Det inntrykket kan man lett få, det skjønner jeg. Da jeg trente et lag i Sverige og Zlatan fortsatt spilte for Malmö, var han jo en en jævla «drygputte». Men gud hvordan jeg endret oppfatning da jeg traff ham. Han er et fantastisk menneske, sa Jonevret til Nettavisen da han ble intervjuet i serien Taktikkpraten.

- På hvilken måte?

- Når landslaget er ferdig med en trening, er det ofte lagt til rette for at spillerne kan treffe noen som fortjener litt positiv oppmerksomhet, enten det er barn som er kreftsyke eller noen som sitter i rullestol. Alle spillerne går ganske raskt i garderoben, men ikke han. Zlatan blir alltid værende. Han går alltid frem til dem. Da jeg hadde med min yngste sønn på trening, kom selvsagt Zlatan bort og hilset på. «Hei, jeg heter Zlatan». Det hadde han ikke behøvd å gjøre. Han er et utrolig varmt menneske, og veldig annerledes enn det bildet man får gjennom media, sa Jonevret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere