RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Zlatan spiller der jeg sier han skal

Foto: Scanpix/Afp
Sist oppdatert:
Erik Hamrén fikk spørsmål om det er han eller Zlatan som er sjefen.

Zlatan Ibrahimovic spilte en stor kamp og sørget for én scoring og én målgivende pasning i Sveriges 3-2-seier mot Island onsdag.

Milan-stjernen vil gjerne fortsette å spille i den såkalte tierrollen - som en hengende spiss - trequartista, som italienerne kaller det.

- Jeg tar ut laget
Han får imidlertid ingen garantier av Sveriges landslagssjef, Erik Harmrén, som på torsdagens pressekonferanse fikk spørsmål om det er han eller Zlatan som bestemmer.

- Jeg tar ut laget. Som Zlatan har uttrykt flere ganger, spiller han der jeg sier han skal spille, sier Hamrén ifølge Aftonbladet.

Denne sesongen har Zlatan til tider spilt mer tilbaketrukket enn tidligere for AC Milan og ser ut til å få fortsette med det for Sverige i EM. Etter kampen mot Island uttalte svensken at han ikke engang skjønner hvorfor diskusjonen eksisterer.

- Jeg har laget 35 mål og hatt 20 målgivende pasninger da jeg har spilt i den rollen, sa han med et tydelig ønske om å fortsette i denne posisjonen.

- En hærfører
På pressekonferansen avslørte Hamrén at spørsmålet ble tatt opp allerede første gang han møtte Zlatan for å overtale ham om å komme tilbake på landslaget.

- Første gangen vi snakket hjemme hos han, diskuterte vi det. En angrepsspiller, uansett hvem, er avhengig av omgivelsene. Slik Zlatan spilte mot Island og mot Kroatia, er han den hærføreren vi trenger på banen. Det synes jeg han har vært som ren spiss også.

- Det er fantastisk å ha spillere som kan spille i flere posisjoner, slo landslagssjefen fast.

Frisparksjefen Zlatan
Det er imidlertid en del ting Zlatan er sjef over. Hamrén nevner frisparkene som en av disse.

- Seb (Sebastian Larsson), Kim (Källström) og Zlatan har jobbet med det, men hvem som tar hva er opp til spillerne selv. Det er de som vet best, og det er bedre enn at jeg skal stå på siden og skrike.

- Vi har en kaptein (Zlatan) som er leder der ute. Han styrer nok det meste, men jeg synes de har løst det bra hittil uten at jeg har blandet meg inn.

Sverige møter Ukraina i sin åpningskamp i EM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere