RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Å lede uten tillit er helt umulig

Foto: Kyrre Lien/SCANPIX
Sist oppdatert:
Karen Espelund slutter på dagen.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Karen Espelund trekker seg med umiddelbar virkning fra sin jobb som generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Dette ble klart under en pressekonferanse på Ullevaal stadion torsdag ettermiddag.

– Det er to dager siden hun anmodet om å få fratre sin stilling. Vi har brukt tiden fram til i dag på å forhandle fram en sluttavtale for Karen, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

– Karen Espelund har gjort en fantastisk jobb for norsk fotball, fortsetter han.

Umulig å lede uten tillit
Under pressekonferansen kom det fram at Espelund har opplevd tilliten fra styret i NFF som uklar, og det er hovedgrunnen til at hun nå har valgt å fratre stillingen.

Karen Espelund har vært generalsekretær i Norges Fotballforbund i ti år, og allerede i 1988 ble 48-åringen valgt inn i forbundsstyret for første gang.

– Jeg har vært i jobben i ti år. Jeg har selvfølgelig vurdert andre ting underveis, og nå er tiden moden. Situasjonen som har oppstått har gjort valget lettere, sier Espelund.

– Jeg har tidvis opplevd tilliten fra styret som uklar. Det å lede NFF er krevende, og det er avgjørende med tillit fra styret. Å lede uten tillit er helt umulig, fortsetter hun.

– Føler du deg presset ut?

– Nei, det har vært refleksjoner over tid. Det har vært ryddig, og mitt valg. Jeg har tatt konsekvensen av situasjonen, sier Espelund.

Espelund ønsker ikke å utdype hvordan det er å ikke ha tillit.

– Jeg tillater meg å gå ut med hevet hode, avslutter den tidligere generalsekretæren.

Karen Espelund har foreløpig ingen annen jobb å gå til.

– En reel uenighet
Da fotballpresident med konfrontert med spørsmålet om hvorfor styret i NFF ikke hadde hatt tillit til Espelund svarte han følgende:

– Det er en reel uenighet mellom styret og generalsekretæren om hvorvidt det foreligger tillit eller ikke, sier Kåfjord.

– Vi oppfatter at vi har hatt tillit til Karen hele veien. Karen er av en annen oppfatning, sier han.

– Har du hatt full tillit til Karen Espelund fram til i dag?

– Ja, jeg har hatt full tillit, sier fotballpresidenten.

– Erstatter på plass snart
Kåfjord kan også fortelle at NFF enn så lenge ikke har funnet en erstatter for Espelund, men at en avklaring på hvem som tar over vil komme i løpet av kort tid.

– Jeg ber om forståelse for at vi ikke har en konstituert generalsekretær klar. Vi regner med å ha det på plass i løpet av kort tid. Det vil si i løpet av et par dager, sier Kåfjord.

– Vi kan ikke bli handlingslammet av dette, avslutter han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere