RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix

– Det var en viktig barriere vi brøt i dag

Sist oppdatert:
Tromsø tok sin første borteseier på et år.

HØNEFOSS - TROMSØ 0-1

Søndag fikk Hønefoss besøk av Tromsø på AKA Arena. Det nyopprykkede laget har overrasket stort i årets Tippeliga, mens Tromsø ikke har vunnet en bortekamp siden november i fjor.

Mot Hønefoss løsnet det endelig for Per-Mathias Høgmos menn, som kunne ta med seg tre poeng fra bortebane og heve forbandelsen.

– Vi har hatt sånn stolpe ut borte i år, at det går nesten ikke an. Nå tar vi vår femte strake seier, og har holdt nullen i fire av dem. I pausen la vi om til 4-3-3, og tok over kampen fullstendig. Vi skulle selvsagt ha punktert den lenge før, sier Høgmo til TV 2 Sporten.

Selv om Hønefoss var klart best i den første omgangen, kom bortelaget sterkt tilbake i de siste 45 minuttene.

– Det var en viktig barriere vi brøt i dag. Vi har hatt to veldig sterke bortekamper i Europa, og nå fulgte vi opp i dag. Det er klart at det betyr mye, sier TIL-sjefen.

Kapret poengene

Alt var tilrettelagt for at det skulle bli en spennende kamp på Hønefoss' hjemmebane, men i førsteomgang hadde begge lag lite å by på.

17 minutter ut i kampen hadde ikke Tromsø vært i nærheten av hjemmelagets mål og det var Hønefoss som var nærmest scoring de første 45 minuttene.

Også i andre omgang var det vertene som ledet an, men bare minutter før slutt kapret Tromsø tre poeng fra Hønefos, da Remi Johansen banket inn ballen bak hjemmelagets sisteskanse.

- Det er ikke så lett å si hva som gikk galt egentlig. jeg synes vi er fullt på høyde med Tromsø gjennom hele kampen, men forskjellen er vel at de scoret på sin sjanse, mens vi ikke klarer å omsette våre i mål, sier Islandske Arnor Adalsteinsson til Hønefoss' hjemmeside etter kampen.

- Vi slet litt med å finne en rytme i spillet vårt, og akkurat nå er jeg bare veldig skuffet over resultatet, legger han til.

Lite å by på
Kampen startet tamt fra begge sider, men Hønefoss var de som hadde ballen mest.

Litt ut i kampen fikk hjemmelaget flere sjanser og først ute var Mendy. Et innlegg fra Hønefoss' venstreside gir Mendy mulighet til å avslutte med hodet, men ballen havnet rett på keeper Lekstrøm.

Bare fem minutter senere fikk vertene en ny sjanse. Riku trillet ballen til Mora, som avsluttet like utenfor 17-meteren.

Bortelaget fikk ingenting til å stemme og var ikke i nærheten av målet til Hønefoss de første 17 minuttene.

Hjemmelaget fortsatte å presse og selv om Tromsø hadde noen brukbare sjanser, hadde de ikke mye å by på de første 45 minuttene.

Dermed måtte begge lag gå til pause med null mål i lomma.

Kom tilbake
I starten av den andre omgangen var det fortsatt hjemmelaget som presser, men Tromsø våknet mer og mer ut i omgangen.

Først var det Tromsøs Ondrasek som fikk sjansen. Han ble spilt igjennom inne i sekstenmeteren til Hønefoss, hvor han fikk vendt opp og skutt, men ballen gikk like utenfor målet til Steve Clark.

Bare to minutter senere fikk bortelaget en ny mulighet, men skuddet fra Bendiksen på 18 meter gikk like over mål.

Deretter var det hjemmelaget som tok tilbake styringen og hadde flere gode muligheter til å gå opp i ledelsen.

Til tross for at det var Hønefoss som viste seg å være best, var det Tromsø som scoret det eneste målet på AKA Arena.

Etter at det var spilt 84 minutter banket Tromsøs Remi Johansen ballen inn til høyre for Clark og dermed sto det 0-1 til bortelaget.

Hønefoss, som hadde styrt mesteparten av kampen, måtte dra hjem uten poeng i lomma.

Den etterlengtede borteseieren fører TIL opp til sjetteplass i Tippeligaen, med én kamp mindre spilt enn lagene som ligger foran på tabellen. De passerte dermed Hønefoss, som nå er nummer åtte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere