RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

– Dommeren må jo se hodeskaden

Sist oppdatert:
Brann raste mot Stabæks vinnermål.

STABÆK – BRANN 2-1:

TELENOR ARENA (Nettavisen): – Dommeren må jo se at en spiller ligger nede med hodeskade. Stabæk gjør det rette og spiller videre, men jeg synes dommeren bør blåse før Stabæk scorer det siste målet, sier Brann-trener Steinar Nilsen til Nettavisen.

Ti minutter før slutt kom situasjonen som avgjorde kampen mellom gullvinnerne fra 2007 og 2008. Mikkel ”Mix” Diskerud blir taklet av Olafur Ørn Bjarnason like innenfor Branns boks, men er uheldig og lander på islendingens hode. Bjarnason blir liggende i boksen.

Likevel fortsetter spillet. Fredrik Berglund får ballen fra Pontus Farnerud, legger inn, og etter at den første volleyen blir reddet av Håkon Opdal i Brann-buret, smeller Farnerud ballen i nettet på andre forsøk – til voldsomme protester fra Brann og særlig keeper Opdal.

Olafur Ørn Bjarnason hadde en solid blåveis etter hendelsen.

– Jeg vet bare at jeg takler ballen, så prøver han å hoppe over meg, men jeg får foten rett i ansiktet. Jeg får smerter og blir liggende, og når jeg reiser meg igjen ligger ballen i målet vårt, forteller Bjarnason til Nettavisen.

Dette så dommeren
Dommer Espen Berntsen hastet ut av Telenor Arena, men forklarer på mobil til Nettavisen hvordan han så situasjonen:

– For det første oppfattet jeg ikke det som skjedde som forseelse, så da blåser jeg ikke frispark. Jeg ser heller ikke at han får en smell i hodet, så det skjer nok etter at jeg har forlatt situasjonen og følger spillet videre, sier Berntsen.

– Men han blir liggende i boksen i åtte sekunder før Stabæk scorer?

– Han fikk jo en blåveis, det ser jeg etterpå. Men som sagt – det skjer nok etter at jeg har forlatt situasjonen. Og så er det også et spørsmål om hva som er en hodeskade, forklarer dommeren.

Målscorer Pontus Farnerud føler uansett han ikke kunne gjort noe annerledes:

– Jeg har jo en skuddmulighet, og må skyte der. Sånn er det, slår han fast.

Stabæks fjerde i juni
Det var en noe kontroversiell situasjon som avgjorde kampen, men Stabæk fortsetter seiersmarsjen etter en tung start på sesongen. Dette var klubbens fjerde seier på de fem siste kampene – kun tap mot suverene Rosenborg – og kom dessuten med Daniel Nannskog på tribunen.

– Jeg synes vi gjør en bra kamp. Vi angriper mye og trykker bra på, men unngår også å bli for ivrige, slik at vi ikke blir så sårbare på overganger imot, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Nettavisen.

– Begynner dere å ligne på Stabæk anno 2008 igjen?

– Nja, men det vi gjorde mot Start i forrige kamp hjemme (5-0) var bedre enn mye av det vi presterte i fjor. Og så har vi Daniel utestengt i dag, og vi har fått den defensive stabiliteten tilbake. Det har tatt tid å finne tilbake til det, sier Jönsson.

Stabæk har bare sluppet inn 17 mål på 16 kamper – bare Rosenborg (12) har sluppet inn færre så langt.

Erik Huseklepp scoret et vakkert mål da han chippet over Jon Knudsen midtveis i første omgang. Det tok likevel bare fire minutter før Christian Keller reduserte – og til tross for noen flere øyeblikk med Huseklepp-magi, ble det ikke flere Brann-mål.

Dermed har Stabæk nå like mange poeng som Brann (23), og er med å jakte på tredjeplassen i Tippeligaen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere