RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Gi ham en sjanse

Foto: AP Photo/AFP/Scanpix
Gabriel Agbonlahor prøver seg som brannslukker i Aston Villa.

Så skjedde det «hele» Birmingham ikke ville. Alex McLeish ble ansatt som manager i Aston Villa – noe som førte til sterke reaksjoner både fra Aston Villas og Birminghams supportere. Enkelte ting gjør man bare ikke i fotballverden, en av dem er å reise rett fra managerstolen i Birmingham til erkerivalen Aston Villa i samme by.

Til tross for enorm kritikk, tar en av Villas største stjerner nå den nye sjefen i forsvar.

– Til alle Villa-fans som er misfornøyd med ansettelsen: Min beskjed er simpelthen å gi ham en sjanse og se hva han får til. Jeg tror han vil gjøre en god jobb for klubben, sier Gabriel Agbonlahor ifølge nettstedet Goal.

Tror på McLeish
– I Birmingham måtte han spille defensivt og noen supportere er bekymret over at han skal ta med seg den stilen hit til oss, og det er ikke vanlig «Villa-stil». Men hos oss får han jobbe med bedre offensive spillere. Det er ganske stor forskjell på spillermaterialet han har tilgjengelig her i forhold til det han hadde i Birmingham, og jeg er sikker på at det er én av grunnene til at han tar denne utfordringen, fortsetter han.

Selv om Agbonlahor prøver seg som brannslukker, tyder mye på at McLeish må bygge et helt nytt angrep i Aston Villa.

«Gabby» selv har akkurat lagt bak seg en noe trøblete sesong, og er ikke ventet å forlate Villa-skuta denne sommeren. Darren Bent kom midt i sesongen, og det meste tyder på at også han blir værende.

Klarer han å beholde Young/Downing?
Men de to flankespillere, Stewart Downing og Ashley Young, var lyspunktene på et blytungt Villa-lag sist sesong. Begge er linket til mer ambisiøse klubber. Spesielt sistnevnte er het på overgangsmarkedet i sommer.

– Jeg vet flere fans har uttrykt sin frustrasjon og bekymring for at jeg nå er ansatt, og jeg kan forstå hvorfor. Det vil være opp til meg å overbevise dere om at jeg er den rette mannen til å drive klubben framover, og jeg har intensjoner om å gi absolutt alt for å bevise at jeg kan være i en suksessrik klubb, uttaler McLeish.

Den nyansatte manageren vil nok omvende flere av Villa-kritikerne om han klarer å holde på minst én av de to ettertraktede vingspillerne.

Manageren hadde stor suksess med skotske Rangers fra 2001 til 2006, før han prøvde seg som manager for det skotske landslaget uten hell. Han har hatt kontrollen i Birmingham fra 2007 til han sa opp via e-post etter nedrykkssesongen i år. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere