*Nettavisen* Sport.

-Gjør som Tevez, så vinner dere

Foto: AP

Diego Maradona hyller Carlos Tevez - som ikke vet hvor han spiller neste sesong.

Den lille argentineren Carlos Tevez har oppnådd mye på fotballbanen i løpet av sine 25 år. I Sør-Amerika herjet han både for Boca Juniors og Corinthians. I sin første sesong i Premier League berget han nærmest alene West Ham fra nedrykk. Og etter overgangen til Manchester United har han vunnet nærmest alt som er å vinne, og ble i tillegg toppscorer for United.

Om en ser bort i fra Cristiano Ronaldos smått utrolige sesong.

Derfor er det ikke rart at Tevez er en ettertraktet mann i fotball-Europa. Både Real Madrid og Inter Milan skal være interesserte.

Benkesliting
Men denne sesongen har vært litt opp og ned for den trivelige argentineren, som har måtte sitte mye på benken etter Dimitar Berbatovs ankomst til United.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters

- Forrige sesong spilte jeg hele tiden, var klubbens nest mestscorende spiller og vi vant Premier League og Mesterligaen. Alle sa jeg spilte godt, sier Tevez i et eksklusivt intervju med Daily Mail.

- Denne seongen derimot har jeg vært benket og jeg forstår det ikke, ettersom jeg har vært god. Ja, jeg ser at det har blitt hentet inn en ny spiller, men jeg har ikke blitt vraket fordi jeg har vært dårlig og da er det vanskelig.

For dyr for Sir Alex?
Og med Berbatovs strålende form i United-trøya den siste tiden, har ikke ryktene om Tevez’ framtid blitt mindre. Låneavtalen med United går ut etter denne sesongen og Sir Alex Ferguson har ikke bestemt seg for om han vil benytte seg av kjøpsopsjonen.

Den skal ligge på godt over 20 millioner pund. Og med Rooney og Berbatov som de foretrukne spissene i klubben, virker det som om Ferguson kvier seg for å ta avgjørelsen.

Også Tevez erkjenner at han ikke vet hvor han spiller neste sesong, men sier også at det ikke bare er opp til Manchester United.

- Selvfølgelig må klubben bestemme seg for å beholde meg. Men også jeg må ta en avgjørelse om hvor jeg vil være. Er Manchester rett sted for meg og min familie?, forklarer Tevez. Han vil ikke forlate Manchester bare fordi han har sittet mer på benken enn ventet.

- Man tar ikke en slik avgjørelse kun basert på at man har slitt benken. Man må analysere hele situasjonen.

Ekstrem vinnervilje
Men at Sir Alex aller helst vil beholde Tevez er det nok ingen tvil om.

- En kan aldri ha for mange spisser, har skotten uttalt og tenker vel tilbake på tiden med Dwight Yorke, Andy Cole, Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær.

For ikke bare er Tevez en tittelgarantist, han har et energinivå på banen som få spillere er forunt.

Det er nettopp denne energien den argentinske landslagssjefen og Tevez’ gode venn, Diego Maradona mener bidrar til at Tevez’ vinner så mye.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp

- Din vilje vil hjelpe oss til seier, sa Maradona før Argentinas kamp mot Frankrike forrige uke. Argentina vant 2-0.

Og Maradona kan ikke forstå at den arbeidshesten Tevez’ sitter på benken i United.

- Carlos Tevez skal ikke sitte på benken for noen, har legenden uttalt.

- Velsignet
Tevez selv vil ikke si så mye om kommentarene til Maradona, men erkjenner at han har fått en gave i sin store kapasitet.

- Jeg har blitt velsignet med en sterk vilje og kapasitet. Men mye av det kommer fra treningen jeg legger ned, men også riktig kosthold og hvile, sier Tevez. For selv om han har scoret mange mål opp gjennom årene, er han i Manchester United blitt like kjent for sitt oppofrende, defensive arbeid.

- Fotballen har endret seg. Som spiss må man også jobbe hjemover for å hjelpe lagkameratene, forklarer Tevez.

Og selv om framtiden er uavklart for Tevez, er fokuset hans for fullt på å hjelpe lagkameratene i Manchester United. Han ønsker å vinne alt denne sesongen.

- Vi har en fantastisk spillergruppe i United. Vi er nok best i verden både teknisk og taktisk akkurat nå. Vårt fokus er å kjempe for seieren i hver eneste kamp, forteller Tevez.

Skryter av Maradona
25-åringen benytter også muligheten til å sende skryt tilbake til sin landslagssjef og helt, Maradona.

- For det argentinske folket er det godt å endelig ha ham tilbake. Han har slitt med sitt, men han er elsket og respektert av folket, sier Tevez og vil ikke sammenligne Maradona med Sir Alex Ferguson.

- Du kan ikke sammenligne dem. En har vært manager i mange, mange år og den andre er i starten av sin karriere. Men de deler begge sulten etter å vinne og begge har en aura som bare store menn har, avslutter Tevez.

Sulten etter å vinne har også Carlos Tevez. I kamp etter kamp. Så spørs det om han avslutter karrieren i United med flere trofeer, eller om han akkurat har begynt jakten med United.

Tiden vil vise.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.