RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Gull eller katastrofe

Foto: AFP/ Scanpix
Sist oppdatert:
Osvaldo Ardiles kan bli Maradonas etterfølger som argentinsk landslagssjef, men tror fort legenden tar VM-gullet.

– Jeg blir ikke overrasket om han gjør oss til verdensmestre i Sør-Afrika, men det kan også ende med komplett katastrofe, sier Ardiles til nettstedet Soccernet.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Argentineren, som selv er lansert som en mulig Maradona-arvtaker, har klokkertro på at landslagssjefen rir av stormen og leder nasjonens fotballstolthet til sluttspillet neste sommer.

– Jeg tror vi klarer det, kanskje via bakdøra. Laget spiller fryktelig, fryktelig dårlig i øyeblikket, men jeg tror vi kommer oss gjennom. Og når Argentina først er i et VM, blir de veldig farlige, sier 57-åringen.

Spår oppstyr
Argentina er i kraftig trøbbel i VM-kvalifiseringen foran de to avsluttende kampene mot Peru og Uruguay. I øyeblikket er Maradonas menn utenfor de fire plassene som gir direktebillett til Sør-Afrika – men klamrer seg til playoff-plassen.

Ardiles, som var lagkamerat med Maradona under VM i 1982, tror uansett utfall at hans gamle venn vil havne i sentrum for mye oppstyr i ukene som kommer.

– Dersom vi ikke kvalifiserer oss, får han selvfølgelig sparken. Og selv om vi skulle klare det, vil det bli stilt spørsmål ved ham. Vi får vente og se hva som skjer, sier Ardiles.

– Brasil favoritter
57-åringen, som blant annet har vært både spiller og trener i Tottenham, legger ikke skjul på at jobben som landslagssjef frister.

– Enhver ville vel gi bort en arm og et bein for å lede et lag med så store ferdigheter. Selvfølgelig har jeg lyst, sier han.

– Men jeg tror ikke sjansene er store. Den neste landslagsjefen er nok bosatt i Argentina, tilføyer Ardiles, som selv holder til i England.

Han har allerede plukket ut sine favoritter foran neste års verdensmesterskap.

– De store favorittene er Brasil og i andre rekke Spania. Deretter er det tre eller fire lag som har en sjanse – et av dem England og et annet Argentina, sier han.

– Spiller for livet
Søndag skal argentinerne ut mot Peru – før kvalifiseringsskjebnen avgjøres mot Uruguay tre dager senere. Maradona setter igjen sin lit til at Lionel Messi skal utrette underverker.

Samtidig har det kommet meldinger om at jumboplasserte peruanske spillerne skal ha blitt tilbudt penger for å gi alt mot Argentina.

– Suksess kan ikke kjøpes for penger. I kampen, når det er 11 mot 11, vil de argentinske spillerne spille for livet, sier Maradona. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere