– Hamrén gjorde meg til syndebukk

Foto: BAS CZERWINSKI (Ap)

Erik Hamrén må tåle kritikk fra en av sine egne spillere dagen etter stjernesmellen mot Nederland.

13.10.10 14:33

Oslo (ANB): Svenskene drømte om poeng i Amsterdam tirsdag, men fikk i stedet 1-4 og en lei nesestyver med seg i bagasjen hjem. Etter kampen var frustrasjonen i den svenske leiren stor, og den hadde tydeligvis ikke lagt seg dagen derpå.

Venstreback Behrang Safari gjorde en grov feil i forkant av Nederlands 2-0-scoring – og ble byttet ut ved pause. Den beslutningen stiller den iranskfødte Basel-proffen seg kritisk til.

- Det er jeg som ble heng ut, og det fikk meg til å føle at alt var min feil. Det føltes absolutt ikke bra. Jeg ser ikke hvordan det byttet skulle endre kampbildet, sier han til Aftonbladet.

- Det beste som finnes
25-åringen påpeker videre at Sverige åpenbart ikke klarte å løfte seg nevneverdig etter at han forlot banen. Nederland scoret to ganger også det første kvarteret etter pause.

På spørsmål om han har snakket med landslagssjef Hamrén om byttet, svarer Safari:

- Nei, men det gjør vi kanskje. Jeg vet ikke. Jeg mener byttet var feil, men respekterer beslutningen hans. Han er landslagssjef. Landslaget er det beste som finnes, og det er bare for meg å kjempe og forsøke å gjøre det bedre neste gang, sier han.

Basel-proffen, som ikke dukket opp i mediesonen etter tirsdagens kamp, tar også en solid dose selvkritikk dagen derpå. Ikke minst for den omtalte 2-0-scoringen – som kom etter et helt mislykket innkast signert han selv.

Les også: Etterslenger, krangler og ydmykelse

Ikke dårligst
- Jeg ombestemte meg i siste sekund, og dermed ble innkastet for løst. Det er helt og holdent min feil. Jeg tar på meg det målet, sier venstrebacken.

Han vil samtidig ikke være med på at han skilte seg ut som den svakeste på det svenske laget.

- Det var ikke mine beste 45 minutter, men jeg synes ikke jeg var alene om å ikke spille opp mot mitt beste. Hele laget lå feil og var dårlig, sier han.

Nå ser 25-åringen i alle tilfeller framover mot nye store oppgaver. Sverige har fortsatt alle muligheter til å kvalifisere seg til EM, selv om Nederland og Ungarn ligger foran svenskene med henholdsvis tre og seks i gruppe E. Blågult har samtidig én kamp til gode. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag