*Nettavisen* Sport.

– Henke legger opp

Foto: Javier Soriano/AFP

Den svenske stjernen orker rett og slett ikke mer.

01.08.09 10:47

I utgangspunktet er han ute med skade i åtte uker, men ifølge svenske Aftonbladet så har den svenske fotballstjernen Henrik Larsson nå bestemt seg for å legge skoene på hylla for godt.

Skadet på ny
Det er en kneskade som har satt spissen ute av spill, og selv om han trolig kunne vært spilleklar igjen i løpet av to måneder, har han altså valgt å takke for seg. Han orker rett og slett ikke mer, skriver avisen.

Avgjørelsen om å legge opp gjelder for både klubblaget Helsingborg og landslaget.

– Henke har bestemt seg. Det er nok nå, sier en kilde til den svenske avisen.

– Allerede før skaden var Henke 95 prosent sikker på at han kom til å legge opp. Nå er det helt sikkert, fortsetter kilden.

- Sliter med motivasjonen
38-åringen har hatt en lang karriere på fotballbanen, og har blant annet spilt for klubber som Barcelona, Manchester United og Celtic. Han var også med på det svenske landslaget som tok bronse under fotball-VM i USA i 1994.

Helsingborg-trener Bosse Nilsson kan bekrefte at Larsson uansett hadde vurdert å legge opp etter inneværende sesong.

– Han har nevnt at dette er det siste året når vi har snakket sammen. Henke har hatt mange skader gjennom karrieren, men dette er noe helt annet, sier Nilsson.

– I teorien kan han komme tilbake, men det finnes mange «men» med den situasjonen han er i nå. Han har vanskeligere for å motivere seg nå enn tidligere, sier treneren.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.