Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Hva mer kan man forlange?

Foto: Reuters
Nicklas Bendtner får stor skryt av Sunderland-manager Martin O’Neill.

Han er imponert over danskens prestasjoner i lørdagens møte med Manchester City, som Sunderland lenge så ut til å vinne sensasjonelt, men som til slutt endte 3-3.

At angriperen begynner å vise gamle, gode takter igjen er også svært godt nytt for den danske landslagssjefen Morten Olsen drøyt to måneder før EM-sluttspillet i Polen/Ukraina.

Sårbar på spissplassen
I helga uttrykte han bekymring for nettopp spissplassen i landslaget foran mesterskapet i juni.

– På noen plasser er vi bedre besatt enn på andre. Vi er nok mest sårbare på den sentrale angrepsposisjonen, den som Bendtner vanligvis innehar, sa Olsen til Ekstra Bladet lørdag.

Han siktet til at det har buttet til dels kraftig imot for angriperen i Sunderland-trøya denne vinteren. Men lørdag framsto han, til Olsens store glede, igjen i ny blomst, med ett mål og en assist.

– Hva mer kan man forlange? I tillegg jobbet han bra, og spilte i det hele tatt en riktig god kamp, fastslår en tilfreds landslagssjef.

Imponert manager
Sunderland-manager Martin O’Neill var også veldig godt fornøyd med sin danske spiss, som han har på lån fra Arsenal.

– Jeg er meget imponert. Bendtner leverte fotball av høy kvalitet i våre gode perioder. Han spilte som en ekte centerforward. Med en prestasjon som denne må hans tro på egne kvaliteter, som tydeligvis har vært noe svekket de siste ukene, være på vei tilbake, sa O’Neill til Sky Sports.

Sammen med sin skandinaviske kollega, svenske Sebastian Larsson – som scoret to, var Bendtner i ferd med å detonere en real bombe på bortebane mot ligatoeren. Men i sluttfasen ga gjestene bort en 3-1-ledelse, og City utliknet til 3-3.

Skår i gleden
Det var selvsagt et skår i gleden for dansken, og la en demper på gleden over hans egen prestasjon.

– Jeg har vanskelig for å fatte hvordan dette kunne skje. Det føles som vi har tapt 0-3. Etter enestående spill i 80 minutter kan jeg ikke forklare hva pokker som skjedde mot slutten, skrev en skuffet Bendtner på sin twitter-konto like etter kampslutt.

Landslagssjef Olsen prøvde seg med at Sunderland-spillerne på forhånd ville ha sagt seg veldig godt fornøyd med ett poeng mot Manchester City på bortebane. Men det var en svært mager trøst for Nicklas Bendtner.

For slik kampen utviklet seg, opplevde han uavgjort-resultatet som et stort tap. (ANB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!